Afbeelding
schermafdruk

Stijging digitaal pesten door corona

KAMPEN - De Kindertelefoon heeft in de maanden dat de scholen dicht waren vanwege corona meer telefoontjes en berichten ontvangen over digitaal pesten dan anders. Ook gedurende de zomervakantie zette deze stijging door. Volgens de Kindertelefoon is de stijging te verklaren doordat jongeren thuis moesten blijven en hun leven meer online afspeelde.

Digitaal pesten is niet los te zien van traditioneel pesten. “Pesten blijft een probleem wat we regelmatig zien terugkomen”, zegt Sharien van Arendonk, trainer bij #welovesociety, die door middel van de Sta Sterk weerbaarheidstraining kinderen helpen weerbaarder te worden. “We gaan met rollenspellen aan de slag met praktijksituaties, maken de kinderen bewust van het eigen gedrag en de verschillende rollen in een pestsituatie.

De impact van pesten blijft onverminderd groot en kan veel schade teweegbrengen. De tijd waarin we leven maakt het er niet eenvoudiger op. Met de Sta Sterk training bieden wij veel kinderen en hun ouders een steun in de rug”, vertelt Sharien.

De Sta Sterk training is bedoeld voor kinderen uit groep 5 t/m 8 die te maken hebben met een pestprobleem, niet sociaal weerbaar zijn en/of niet sociaal vaardig zijn. Ook kinderen met faalangst hebben veel baat bij deze training. Het doel is om de sociale weerbaarheid van de kinderen te vergroten, zodat zij effectiever reageren op pestgedrag en de negatieve invloed ervan. De training vindt plaats in een kleine groep met leeftijdsgenoten. De volgende training start op maandag 11 januari 2020 en je kunt je nog steeds aanmelden.

Meer weten of aanmelden? Neem contact op met #welovesociety: www.welovesociety.nl.