Foto: Links Marianne Visscher - de Jong & rechts Simone School. Beide sociaal werker bij WijZ Welzijn Kampen.
Foto: Links Marianne Visscher - de Jong & rechts Simone School. Beide sociaal werker bij WijZ Welzijn Kampen. Aangeleverd.

Alles zelf doen is optellen, samenwerken is vermenigvuldigen

KAMPEN - Welzijn Kampen wil de lezer graag willen meenemen in het samenwerkingsproces tussen tal van organisaties in de gemeente Kampen. "Kent u de landelijke campagne, één tegen eenzaamheid? Gelukkig blijft het niet bij een landelijke campagne en heeft de gemeente Kampen, dit thema ook met beide handen aangegrepen om op lokaal niveau mee aan de slag te gaan. WIJZ Welzijn Kampen is de aanjager in dit project."

Maar Welzijn Kampen doet dit niet alleen. Er is contact met verschillende stichtingen, organisaties, kerken, verenigingen en winkeliers. "We willen graag ook met de inwoners in contact komen; de gemeente Kampen is groot dus dan moet er een keuze gemaakt worden rondom het wie, waar en hoe. Er is voor gekozen te starten in de Flevowijk. Hier wordt de FF Buurten methode gebruikt; een geschikte werkwijze om met inwoners en organisaties in contact te komen en samen te werken. Al na de eerste bijeenkomst waren onze samenwerkingspartners enthousiast." Welzijn Kampen: "Samenwerken is afstemmen, dus kwamen er in deze bijeenkomst vragen voorbij als: past dit binnen jouw organisatie? Hoeveel tijd kun je hiervoor vrij maken? Welke kwaliteiten en mogelijkheden hebben inwoners en wat kunnen ze hiervan met anderen delen? En, misschien wel het belangrijkste, hoe geven we dit veilig vorm in coronatijd?"