Afbeelding
Foto Tennekes

Dick Schrijer is nog lang niet klaar bij Wilsum

(door Gerard Meijeringh)

WILSUM - Dick Schrijer heeft het prima naar de zin bij Wilsum en hoefde dan ook niet lang na te denken toen hij een beslissing moest nemen over zijn toekomst als hoofdtrainer bij de vierdeklasser. “Het vertrouwen van beide kanten was groot. Het was snel beklonken. Ik was er snel uit. Ik ben nog lang niet klaar bij Wilsum.”

In coronatijd voelt het een beetje raar. Praten over de toekomst en vervolgens een beslissing nemen. Daar komt nog bij dat Schrijer in de competitie nog maar vier wedstrijden op de bank heeft gezeten, doordat de competitie na de vierde speelronde op 10 oktober werd stilgelegd. “Alles bij elkaar maakt het dat toch anders”, aldus Schrijer.

Nadat de competitie werd stilgelegd, is er bij Wilsum gewoon doorgetraind. Alleen in de weken dat er nog maar in groepjes van maximaal twee personen mocht worden getraind, vervielen de trainingen. In deze periode gaf Schrijer trainingen aan jeugdteams van Wilsum.

Daarna pakte hij de draad weer op bij de hoofdmacht van Wilsum. “Ik heb de selectie opgedeeld in twee groepen, zodat iedereen één keer per week kan trainen. De spelers moeten zelf de basisconditie zien vast te houden.”

In al die weken hield hij zich niet bezig met zijn toekomst bij Wilsum. “Je leeft buiten het voetbal, maar toen kwam Wilsum en ging ik nadenken. Maar ik hoefde dat niet lang te doen. Voordat de competities werden afgebroken, zaten we in een opwaartse spiraal. Of er rek in deze groep zit? Absoluut. Ik zie jonge jongens opleven en zie het plezier bij de spelers. En ze willen allemaal ook graag trainen.”

Wilsum wil graag naar de derde klasse. De fundering ligt er om deze weg in te gaan

Schrijer wil verder bouwen bij Wilsum. Een promotie naar de derde klasse ziet hij als een stip aan de horizon. “Wilsum wil graag naar de derde klasse. De fundering ligt er om deze weg in te gaan. Het is wel een moeilijke weg, je wordt niet zomaar even kampioen in de vierde klasse. We gaan kijken hoe ver we komen. In ieder geval gebeurt er weer wat bij Wilsum. Dat krijg ik van veel mensen te horen. En als je het goed doet, kun je straks misschien ook andere spelers krijgen die weer wat extra’s toevoegen.”

Schrijer heeft het in ieder geval prima naar de zin als hoofdtrainer. “Ik vind het geweldig. Ik heb het gevoel dat het goed loopt. Dat geeft een fijn gevoel.”

Bij Wilsum heerst er ook een goed gevoel over de onderlinge samenwerking. De club heeft sportieve ambities en ziet in Schrijer een trainer die hieraan een grote bijdrage kan leveren. "Dick combineert zijn voetbalvisie met veel enthousiasme en is erg gedreven”, aldus Wilsum-voorzitter Gerdinand Fix, die hoopt dat de competities snel weer beginnen.