Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Grandcafé Efes blijft minderbedeelden steunen

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Al jarenlang organiseren Yilmaz en Appie Iyi van Grand Café Efes tijdens Kerst een driegangendiner voor gezinnen die normaliter geen middelen hebben om buiten de deur te eten. Ook in deze coronacrisis wordt deze traditie voortgezet. Noodgedwongen is er wel sprake van een andere opzet. “We gaan op eerste kerstdag naar deze mensen toe en gaan ze een kerstpakket aanbieden”, aldus Efes-eigenaar Yilmaz.

Vorig jaar was het Kerstdiner voor minderbedeelden op eerste kerstdag bij Efes een groot succes. “We gingen uit van vijftig mensen, maar uiteindelijk kwamen zeventig mensen bij ons eten. We kregen zoveel aanmeldingen. Het was heel wat werk, maar je krijgt zoveel terug. Dat doet je echt wat”, zegt Yilmaz.

Voor de horeca is het een zware tijd. “Financieel hebben we het zwaar. We zijn alles bij elkaar wel al een half jaar dicht geweest en het einde is nog niet in zicht”, aldus Yilmaz. Maar dat is voor hem zeker geen reden om alles dan maar af te blazen. “We willen de mensen helpen en de traditie in stand houden. Mensen die het moeilijk hebben, willen we ook deze Kerst in het zonnetje zetten. We moeten ze helpen.”

Kerstpakketten

Dat gaat deze keer wel op een andere manier gebeuren. “Vanwege de corona mogen we geen mensen ontvangen bij Efes. Daarom hebben we ervoor gekozen om mensen een kerstpakket aan te bieden. En dan het liefst gezinnen met kinderen. Het worden luxe pakketten met allerlei gerechten van Efes erin. Alleen mensen die het echt moeilijk hebben, komen in aanmerking”, vertelt Yilmaz.

Hij benadrukt dat hij hulp nodig heeft. Mensen kunnen gezinnen aanmelden die in aanmerking komen voor een kerstpakket. Dat kan via het mailadres: efeskampen@hotmail.com en het is belangrijk dat de namen en adressen goed worden doorgegeven.

"Door de drukte kunnen we niet ieder mailtje beantwoorden. Ik hoop dat de mensen ons dat niet kwalijk nemen", besluit Yilmaz.