Afbeelding
schermafdruk

Melkbusschieten mag alleen op locaties met contactpersonen

KAMPEN - De Gemeente Kampen wil dat voor elke locatie waar dit jaar met carbid mag worden geschoten, zich een contactpersoon meldt bij de gemeente, stichting Welzijn of Stichting Schuttersgilde Kampen. Deze contactpersoon is, samen met anderen, het aanspreekpunt bij calamiteiten. Ook mensen die willen schieten, moeten zich daarvoor moeten aanmelden dit jaar.

Om een veilige jaarwisseling te garanderen, wil de gemeente Kampen per schietplek minimaal drie contactpersonen hebben. "Deze contactpersonen worden, samen met enkele anderen, het aanspreekpunt in aanloop naar en tijdens de jaarwisseling. We willen namen en mobiele nummers van mensen die zo nodig snel contact kunnen leggen met de gemeente of de politie, zodat zij kunnen bijdragen aan een goed verloop van het schieten of kunnen helpen bij een toeloop van publiek", legt burgemeester Koelewijn uit. " Mocht zich geen contactpersoon melden, dan ben ik helaas genoodzaakt de toegewezen schietplek alsnog te laten vervallen."

Deze krant is maandagmiddag naar de drukker gegaan. Het kan zijn dat alles er na de persconferentie van maandagavond heel anders uitziet. Houd www.brugnieuws.nl in de gaten voor het laatste nieuws.