Afbeelding
foto aangeleverd

Kampen geeft voor Mozambique

KAMPEN - De actie ‘Noodhulp Mozambique’ die begin december is gestart om de nood van de vluchtelingen in het noorden van Mozambique te ledigen, heeft tot nu toe een bedrag van ruim 3.300 euro opgeleverd. De organisatoren zijn dankbaar en blij.

Ondertussen is de noodhulp volop bezig. Dinis Castelo, zendeling aldaar, vertelt: “We zijn begonnen met de distributie van voedsel, waarbij we een mand, basisproducten (25 rijst, 5 l olie, 4 kg suiker, 2 k zout, 4 stukken zeep, 15 kg bonen), voor gezinnen van 10 tot 15 personen voor 3 weken beschikbaar stellen. We helpen de mensen ook met coronahygiëne in de vorm van mondkapjes en eenvoudige zeeppompen. Daarnaast helpen we via microkrediet mensen om een handeltje te beginnen op de markt, vrouwen om kleding te naaien en boeren om nu iets te verbouwen”.
Dinis en zijn collega’s helpen de mensen ook bij het vinden van onderdak. Dinis: “We helpen mensen in het bouwen van tijdelijke huisvesting waarbij we hoge kosten kunnen vermijden. We werken met lokale materialen, dat helpt de plaatselijke economie weer. Gezondheid van mensen is ook een item, vluchten wordt dan soms heel moeilijk. Daarom helpen we mensen die ziek zijn met transport richting het plaatsje Pemba. Bij dit alles is er de gelegenheid om met de mensen te spreken over wie ons inspireert om hen te helpen: Jezus Christus.”
Wie nog wil bijdragen kan geld overmaken op de rekening van Baptisten Gemeente Kampen: NL75 INGB 0004 8068 63 onder vermelding van: ‘noodhulp Mozambique' (BIC: INGBNL2A). De Baptisten Gemeente stelt zich ten doel om Dinis en Balbina een maand lang in staat te stellen om deze hulp te geven. Giften zijn fiscaal aftrekbaar door de ANBI status van deze gemeente.