Afbeelding
Mint Images

Bibliotheek gesloten; Afhaalbieb open

KAMPEN / IJSSELMUIDEN - Na berichten over opnieuw een sluiting van de bibliotheken namen veel mensen maandag 14 december het zekere voor het onzekere. Met de feestdagen voor de deur stonden er lange rijen voor de Bibliotheek en werd er massaal leesvoer gehamsterd.

De Bibliotheken zijn vanaf 15 december gesloten, maar de Afhaalbieb mag weer open, zodat leden de door hen gereserveerde boeken op afspraak kunnen ophalen. Vanaf 21 december de Afhaalbieb, hoe werkt het?
Leden van de Bibliotheek kunnen boeken reserveren via de www.bibliotheekkampen.nl of via de bieb-app Wise. Als de reservering klaarstaat wordt een bericht verstuurd met het verzoek om te bellen met de klantenservice van de Bibliotheek (038-3312101) om een ophaalmoment af te spreken.

• Afhalen van de gereserveerde boeken op afspraak kan
- in Kampen: maandag t/m vrijdag van 10-12 uur en van 14-16 uur;
- in IJsselmuiden: maandag en woensdag van 14-16 uur.

De Afhaalbieb is op 25 december en 1 januari gesloten. Bij het afhalen wordt men verzocht zoveel mogelijk alleen te komen en zich te houden aan de coronaregels. Het afhaalpunt in Wilsum is tot 19 januari gesloten.
Eerder geleende boeken kunnen pas weer ingeleverd worden als de bibliotheken weer opengaan. De uitleentermijn wordt automatisch verlengd, leden krijgen dus geen boete. Zonder boeken in huis kan men blijven lezen via www.OnlineBibliotheek.nl, met keuze uit duizenden e-books en luisterboeken. Nieuw is de Tijdschriftenbieb, met 16 bekende tijdschriften om digitaal te lezen. De Online Bibliotheek en de Tijdschriftenbieb zijn door leden gratis te gebruiken.