Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Zalk na dit seizoen niet verder met Henk Buimer


(door Gerard Meijeringh)

ZALK - Vierdeklasser sv Zalk gaat na dit seizoen niet verder met Henk Buimer. Dat heeft de club vorige week dinsdagavond medegedeeld aan de trainer. Volgens de club is er niet voldoende draagvlak om na dit seizoen met elkaar verder te gaan. Buimer is bezig aan zijn eerste jaar bij Zalk.

Vorige week dinsdagavond werd Buimer ingelicht over het besluit. “Ondanks dat het een seizoen is wat gekenmerkt wordt door het coronavirus en alle maatregelen die daarbij horen, hebben we als club deze keuze gemaakt. De gesprekken die we voorafgaand aan de aanstelling van Henk hebben gehad en de verwachtingen die wij als club daarbij hadden, zijn helaas niet geworden wat we verwacht hadden. Vandaar het besluit het bij één jaar te houden en het contract niet te verlengen", aldus Matthijs Buter, bestuurslid voetbal bij Zalk.

Volgens Buter is er niet voldoende draagvlak om de samenwerking te verlengen. “We hebben een gesprek gehad met de technische commissie. Toen waren er bedenkingen, het juiste gevoel was niet aanwezig.”

Dat bleek ook uit gesprekken met verschillende spelers uit de selectie. “De spelers willen niet nog een jaar met hem verder. Wel staat de groep erachter om met Buimer het seizoen af te maken.” Volgens Buter is er niet voldoende chemie tussen de spelers en de trainer om tot contractverlenging over te gaan. Daarnaast is volgens hem duidelijk geworden dat Buimer en de club Zalk niet goed genoeg bij elkaar passen. “We hebben bij Zalk goede faciliteiten, maar ook maar één veld voor alle teams. Daar moet je als trainer goed over kunnen communiceren.”

Buimer is al vele jaren actief als trainer. Als hoofdtrainer werkte hij bij SVM Marknesse (drie seizoenen) en VENO (vijf seizoenen). Daarna was hij zeven jaar actief als assistent-trainer bij Flevo Boys. Vervolgens werkte hij twee seizoenen als assistent bij WHC. Hij is bezig aan zijn eerste jaar in Zalk. Buimer was na dit seizoen graag doorgegaan bij de vierdeklasser. "Maar ik moet deze beslissing respecteren”, aldus de trainer uit Vollenhove.