Zalk strikt Egbert Kragt voor komend seizoen


(door Gerard Meijeringh)

ZALK - Sportvereniging Zalk heeft zeer snel een nieuwe trainer weten te vinden voor komend seizoen. De vierdeklasser is tot overeenstemming gekomen met Egbert Kragt.

Egbert Kragt is het in het Kamper voetbal zeker geen onbekende. Hij was drie seizoenen hoofdtrainer bij KHC (2005-2008).

Met Kragt haalt Zalk een zeer ervaren trainer binnen. Hij begon als hoofdtrainer bij BAS (2001-2005) en werkte vervolgens bij KHC, ASC ’62 (drie seizoenen), ESC (één seizoen) en ZAC (vijf seizoenen).

Momenteel is hij bezig aan zijn vierde jaar bij vierdeklasser ’t Harde, dat evenals Zalk uitkomt in de vierde klasse D. Eind november werd bekend dat Kragt na dit seizoen stopt bij ’t Harde.

Zalk wordt dus zijn nieuwe werkgever. Deze club had niet verwacht Kragt binnen te kunnen halen. “Hij heeft toch bij andere soort clubs gewerkt dan Zalk. Maar wij hebben ambities. We zijn het gesprek aan gegaan en het klikte. Het gevoel was direct heel goed. We zijn heel blij dat het rond is”, aldus Matthijs Buter, bestuurslid voetbal van Zalk.

Ook Kragt spreekt van een goed gevoel. Hij vindt het geen verrassing dat hij bij Zalk aan de slag gaat. “Ik ben gewoon een van de trainers die vrij rondloopt. Het klikte gelijk goed. En ik vind Zalk dit seizoen de beste ploeg in de competitie. Er is veel kwaliteit. Tel daarbij op het goede gevoel dat ik heb en het is genoeg om ja te zeggen tegen Zalk.

Egbert Kragt wordt komend seizoen bij Zalk de opvolger van Henk Buimer. Onlangs maakte de vierdeklasser bekend dat het niet verder gaat met de trainer uit Vollenhove.

Volgens de Zalk is er niet voldoende chemie tussen de spelers en de trainer om na dit seizoen met elkaar verder te gaan. Wel wil de spelersgroep het seizoen afmaken met Buimer, die bezig is aan zijn eerste jaar in Zalk.