Legpuzzels ruilen bij Leger des Heils

KAMPEN – Bij het Leger des Heils aan de Boven Nieuwstraat 33-35 kan een al gelegde puzzel geruild worden voor een andere.

Het concept van deze Puzzelbank nam het Leger des Heils over van Musetta Blaauw uit Groningen die de allereerste Puzzelbank van Nederland bedacht en oprichtte. Al snel stelde ze haar succesvolle concept ook aan anderen beschikbaar om te adopteren. Blaauw kwam op het idee een Puzzelbank te openen omdat zij zelf vanwege het coronavirus meer thuis is en vaker puzzelt. Weinig mensen leggen twee keer dezelfde puzzel en daarom is het leuk om puzzels te kunnen ruilen.
Het Leger des Heils Kampen is de eerste Puzzelbank van Kampen. Puzzelaars kunnen van maandag tot en met zaterdag terecht tijdens de Koffieochtend tussen 9.00 en 12.00 uur. Om te kunnen starten met een voorraadje puzzels roept de organisatie inwoners op puzzels te komen brengen.
Het Leger des Heils in Kampen beschikt over een buurthuiskamer die dagelijks (behalve zondag) geopend is van 9 tot 12 uur. Door de deuren open te houden wil het Leger des Heils beschikbaar blijven voor mensen die zich eenzaam voelen, behoefte hebben aan contact en een kopje koffie willen komen drinken. Vanwege corona-maatregelen is inschrijving via aanmeldendienstkorpskampen@outlook.com verplicht.

Aantreffen drugs

KAMPEN - Tijdens een verkeerscontrole op de N50 van een personenauto op zaterdag 2 januari troffen collega's bij de passagier van de auto een behoorlijke hoeveelheid verdovende middelen.

De 21-jarige man uit Dalfsen is aangehouden en voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De aangetroffen verdovende middelen zullen getest gaan worden om te kijken welke middel(len) het betreft.