Afbeelding
Unsplash

Boete voor afmeren schip met gevaarlijke lading bij Stadsbrug

ZWOLLE/KAMPEN – Een Rotterdamse binnenvaartschipper heeft zonder dat de havenmeester te melden zijn schip met potentieel gevaarlijke lading bij de Stadsbrug in Kampen afgemeerd. De politierechter in Zwolle legde de man dinsdag een boete op van 1.500 euro, waarvan 600 euro voorwaardelijk.

Toch had de 64-jarige schipper Joao S.L. een goede reden om zo dichtbij bewoond gebied zijn motortankschip Eiltank 14 op 13 juli 2018 af te meren. Zijn belangrijkste excuus was dat een bemanningslid dringend van boord moest voor medische zorg, zei advocaat Ynke Ooijkaas dinsdag via een beeldverbinding tegen de politierechter.

"Ik heb het gevoel dat ik stik, ik moet nu van boord”, zei het bemanningslid tegen de schipper. Een arts verwees hem door naar het ziekenhuis. Later werd bij de man keelkanker geconstateerd. "Dus hier was echt wat aan de hand”, zei de advocaat. Maar bij zijn aanhouding zei de schipper ook dat hij afmeerde om een advocaat te spreken. Niet bepaald een noodgeval. En waarom bracht hij de havenmeester niet op de hoogte van deze medische noodzaak?

Lees het volledige verhaal op pagina 3.