Streep door zaalkorfbalcompetities

KAMPEN - Het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) heeft een streep gezet door de zaalcompetitie. Dit besluit heeft de bond genomen, nadat bekend werd dat de huidige lockdown wordt verlengd.

In de opgestelde routekaart hoopte het KNKV op uiterlijk 6 februari te kunnen starten met de korfbalcompetities. Nu dat niet meer mogelijk is, is er geen ruimte om de zaalcompetities plaats te laten vinden.

KNVB: 'Uiterlijk in
week 9 februari
definitief besluit

ZEIST- De KNVB wil in de week van 9 februari een definitief besluit nemen over de hervatting van de competities. De voetbalbond blijft voorlopig vasthouden aan de twee overgebleven scenario’s wat betreft een herstart van de voetbalcompetities. Vorig week werd duidelijk dat de lockdown wordt verlengd tot en met 9 februari, maar de KNVB denkt nog steeds dat de twee scenario’s haalbaar zijn.

Door de lockdown bleven er uiteindelijk twee scenario’s over. Het opdelen van de huidige competities in halve poules (hele competitie) en het uitspelen van louter de eerste competitiehelft. De voetbalbond vindt het nog te vroeg om een definitief besluit te nemen over een van deze scenario’s.

De KNVB hoopt van het demissionair kabinet meer duidelijkheid te krijgen over eventuele versoepelingen voor de sport met de eerstvolgende persconferentie. “Op basis hiervan zal uiterlijk in de week van 9 februari een besluit worden genomen over de hervatting van de competities”, aldus de KNVB.

Genemuiden en
WHC organiseren
regionale
competitie

WEZEP/GENEMUIDEN - In een tijd dat de voetbalcompetities in het amateurvoetbal nog steeds stil liggen, hoor je her en der steeds meer geluiden om samen iets te organiseren. Cor Heutink (Sportclub Genemuiden) en Dennis Mulder (WHC) hebben de daad bij het woord gevoegd. Zij zijn bezig met de organisatie van een alternatieve mini-competitie in mei en juni, waarbij zes regionale clubs in actie komen.

Deelnemende clubs zijn naast hoofdklasser Sportclub Genemuiden en eersteklasser WHC derdedivisionist Staphorst en de hoofdklassers Berkum, Urk en Flevo Boys.

En daar blijft het bij. "We hebben meer aanvragen gehad, maar zo is het goed. Iedereen speelt zo uit en thuis tegen elkaar. Zo speelt iedere deelnemende club tien wedstijden. Twee op de dinsdag en de rest op zaterdag. De sponsors vinden dit leuk", aldus Cor Heutink.

Heutink benadrukt dat hij het liefst zou zien als de KNVB de halve competities kan organiseren. "Maar lukt dat niet, dan hopen we dat deze regionale competitie in mei/juni kan worden afgewerkt. We zijn bezig met een grote sponsor", besluit Heutink.