Jonathan van Marle (l) stoomt namens Berkum op in het duel tegen Volendam op 23 november 2019.
Jonathan van Marle (l) stoomt namens Berkum op in het duel tegen Volendam op 23 november 2019. Foto: Rainier Fröhlich

IJVV haalt met Jonathan van Marle opvallende naam binnen


IJSSELMUIDEN - IJVV heeft zich voor komend seizoen versterkt met Jonathan van Marle. De centrumspits komt over van hoofdklasser Berkum. Daarnaast gaat Albert-Jan Meuleman weer keepen en wordt hij opgenomen in de eerste selectie. Daartegenover staat het wegvallen van Jasper Fix en Willem Bel. Fix stopt met keepen en wordt keeperstrainer. Bel maakt de overstap naar het Groningse PKC ’83.

Met Jonathan van Marle heeft IJVV een opvallende naam binnengehaald. Van Marle begon zijn loopbaan bij KHC. Na vier seizoenen in de eerste selectie van KHC stapte hij over naar WHC, waar hij doorging met scoren, in de hoofdklasse en in de eerste klasse. In 2019 vertrok hij naar hoofdklasser Berkum. Daar is hij bezig aan zijn tweede seizoen.

Met Van Marle heeft IJVV straks eindelijk weer een trefzekere spits in de gelederen. Van Marle maakte tot dusver 110 competitiedoelpunten. "Met Van Marle haalt IJVV een karrevracht aan goals en ervaring binnen. Hij kenmerkt zich als een balvaste en kopsterke spits en is tevens tweebenig” aldus IJVV.

De club laat weten dat de technische commissie content is met de nieuwe aanwinst. “Met het halen van Jonathan geeft IJVV invulling aan haar ambities. Er is een verschil tussen willen en echt willen. We gingen voor het hoogste kaliber en dat hebben we voor elkaar gekregen.”

Ook hoofdtrainer Emiel Diender is verheugd: “Jonathan past in onze speelwijze omdat hij power, energie, drive en diepgang legt in ons spel. Hij is de aanvalsleider waar IJVV al jaren naar op zoek is en uiteraard een garantie voor doelpunten. Binnen het veld zoekt hij de grenzen van het toelaatbare op, motiveert hij medespelers en neemt hij zijn ploeg daarin mee. Ook buiten het veld is hij ambitieus en past hij perfect binnen de groep.”

Jasper Fix

Daarnaast kwam IJVV ook met ander opvallend spelersnieuws. Zo stopt Jasper Fix met keepen en gaat Albert-Jan Meuleman de keepershandschoenen weer aantrekken. Jasper Fix begon dit seizoen aan zijn zesde jaar bij IJVV. Hij groeide uit tot de onbetwiste nummer één onder de lat bij de ploeg uit IJsselmuiden. Fix speelde voor zijn tijd bij IJVV voor Go-Ahead Kampen.

Fix heeft besloten om te stoppen als voetballer. Hij kan zijn rol als keeper bij IJVV steeds moeilijker combineren met zijn drukke gezinsleven en zijn werk. Fix blijft verbonden aan IJVV en gaat komend seizoen aan de slag als keeperstrainer. Hij neemt de plek in van Danny Schreier, die vanaf het seizoen 2017-2018 deze functie vervulde en vertrekt bij IJVV.

Willem Bel

Daarnaast neemt Willem Bel afscheid van IJVV. De vleugelaanvaller is verhuisd naar Groningen en is bovendien vader geworden. Daarom heeft hij besloten om aan het einde van dit seizoen te verkassen naar PKC ’83, een stuk dichter bij zijn nieuwe huis.

Selectie

Voor de rest blijft de selectie van IJVV grotendeels intact. Arjan Wiegers en Adir Sasso blijven ook komend seizoen verbonden aan IJVV. De club is nog met enkele spelers in gesprek. De selectie bestaat momenteel uit keeper Julian van de Wetering en Albert Jan Meuleman, de verdedigers Adir Sasso, Martijn de Kleine, Kevin van den Berg, Mark Homme van der Veen, Gerjon van den Berg en Jamal Arouch, de middenvelders Lenhard de Velde, Sander Morren, Luc Kalter, Tim Roeland, Nick Wagteveld en Alessandro Spano en de aanvallers Jonathan van Marle, Arjan Wiegers, Jos Kalter, Jan Koster, Jonno Pruim en Robin Kalter. Hiermee komt het aantal spelers in de eerste selectie van IJVV op twintig.

Technische staf

De technische staf van IJVV blijft grotendeels hetzelfde in vergelijking met dit seizoen. Eerder werd al bekend dat Emiel Diender doorgaat als hoofdtrainer bij IJVV. Het wordt zijn tweede seizoen in IJsselmuiden. Brian Wezenberg en Jos Bartelink fungeren ook volgend seizoen als assistent. Lammert van den Berg en Ronnie Snippe nemen de rol van leider op zich. Antoine de Kleine en Peter Hoekstra fungeren als fysiotherapeut en Jan Willem Westendorp is de assistent-scheidsrechter. Albert Jan Meuleman stopt als assistent en wordt, zoals eerder vermeld, toegevoegd aan de eerste selectie als keeper. De andere verandering is dus dat Fix de rol van keeperstrainer overneemt van Schreier. Anne Hendriks is ook komend seizoen actief als trainer van IJVV 2.