Goud en zilver voor Wiecher Dalsem

KAMPEN - Indoorroeier Wiecher Dalsem uit Kampen heeft afgelopen weekeinde twee medailles behaald bij het Open Franse Kampioenschappen Indoorroeien. Bij deze virtuele wedstrijden pakte hij een eerste en tweede plaats.

Goud pakte Dalsem afgelopen zondag op de 500 meter. Deze afstand stond voor alle roeiers op het programma. In het grote veld waren ook verschillende jonge roeiers toegevoegd. Na twee valse start waren de deelnemers de derde keer wel goed weg. Roeiend in zijn eigen huis zag Dalsem dat hij na 200 meter op een vierde plek lag, maar wel binnen bereik van de Franse koploper Duhau. Na 300 meter had hij zich opgewerkt naar een tweede plek, die hij deelde met Vernaz. Vervolgens stortten Duhau en Vernaz helemaal in en pakte Dalsem de kop. In het slot van de race kwam Kowal dichterbij, maar de Kampenaar hield stand en kwam als winnaar over de streep met een voorsprong van één meter. Dalsem roeide een tijd van 1.25.5 en de nummer twee Kowal 1.27.7.

Een dag eerder stond de 650 meter op het programma. De Franse favoriet Duhau kende een zeer snelle start. Dalsem lag na 200 meter op plek zeven. Hij roeide zich echter snel naar voren en lag na 500 meter op een derde plek in het grote veld. Na 650 meter lag hij tweede. Dalsem koos vervolgens voor een verdedigende tactiek, omdat Duhau te snel was. Hij nam gas terug en kwam in een tijd van 6.50.1 over de streep, goed voor plek twee. Nummer drie Talamona moest drie seconden toegeven op de Kampenaar. Winnaar Duhau zette een tijd neer van 6.38.8.