Willemieke Doornenbal
Willemieke Doornenbal eigen foto

Donateurs gezocht voor hulp aan prostituees

KAMPEN - De Muskahtlon in Nederland steunt dit jaar het werk van THDV (Tot Heil Des Volks). Het project Scharlaken Koord is onderdeel van THDV, zij helpen prostituees bij het bouwen aan een waardig bestaan via drie thema’s: werken, wonen en waardigheid.

Vrouwen die uit de prostitutie willen stappen kunnen trainingen/workshops volgen bij het Scharlaken Koord. Ook kunnen ze werkervaring opdoen en aan hun CV werken in het winkelbedrijf Second Step, dat onderdeel is van het Scharlaken Koord.

Ze creëren een eigen kledinglijn waarvoor de fondsen die ze binnenkrijgen via de Muskathlon het startkapitaal zijn. Waar nodig wordt een veilige en betaalbare woonplek voor vrouwen gezocht en er wordt psychosociale en pastorale begeleiding geboden.

Kamper initiatief

Willemieke Doornenbal uit Kampen doet mee aan de Muskathlon en gaat voor het laten uitstappen van 4 prostituees. Zij wil 2.500 euro per prostituee werven voor het project ‘werken, wonen en waardigheid’ van het Scharlaken Koord. “Ik zoek mensen die dit willen sponsoren met een eenmalige gift of donateurs voor THDV die drie jaar lang een bedrag van 70, 30 of 7,50 per maand geven.

Meer info of doneren kan: https://www.muskathlon.com/nl-nl/deelnemers/3657/willemieke-doornenbal.html.