Wellicht twee keer DOS-Go-Ahead in de maanden mei en juni.
Wellicht twee keer DOS-Go-Ahead in de maanden mei en juni. Foto Tennekes

DOS, Go-Ahead, KHC en IJVV doen mee
aan regionaal toernooi met WVF en SVI

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN/ZWOLLE - Als de voetbalcompetities in het amateurvoetbal niet worden hervat, gaan DOS Kampen, Go-Ahead Kampen, KHC en IJVV meedoen aan een alternatief toernooi. Andere deelnemende teams zijn de Zwolse ploegen WVF en SVI. Er wordt een hele competitie gespeeld in mei en juni. Ook wordt er een toernooi opgezet voor de tweede teams van de deelnemende ploegen.

Het toernooi is een initiatief van oud-scheidsrechter Wilco Jansen (coach scheidsrechters betaald voetbal en lid technische commissie WVF) en hoofdtrainer Marcel van der Steege van WVF.

“We hadden al eerder een plan opgezet om zoiets te doen. Een andere opzet en andere teams. Dat was vorig jaar maart toen de competities werden stilgelegd”, aldus Jansen. Het duurde toen echter te lang dat het weer was toegestaan om wedstrijden te spelen, zodat er te weinig tijd was om nog een toernooi af te werken.

Nadat de voetbalcompetities in oktober vorig jaar wederom werden stilgelegd, werd het plan weer opgepakt. WVF werd ook uitgenodigd voor een toernooi dat door DESZ wordt georganiseerd en waarbij een halve competitie wordt afgewerkt. Aan dit toernooi doen zes ploegen mee, waaronder ZAC en Be Quick ’28.

“Maar we zochten het liever dichter bij huis. We spelen tegen clubs die we goed kennen en waar we veel contact mee hebben. Marcel heeft alle trainers benaderd. Vanuit WVF pak ik het verder op, maar de andere teams dragen ook allemaal mee in de organisatie. We zijn op zoek naar sponsors, zodat er wel wordt gespeeld om echte prijzen", aldus Jansen.

We zijn op zoek naar sponsors, zodat er wel wordt gespeeld om echte prijzen

Er wordt een hele competitie afgewerkt door de zes deelnemende ploegen. Daar worden acht zaterdagen en twee dinsdagen voor uitgetrokken. De clubs willen graag op 1 mei met de competitie beginnen en eindigen op 19 juni.

“Maar dat is een richtpunt. We zitten met alle trainers in een app-groep. Met elkaar gaan we communiceren wat haalbaar is.” Er is dus ruimte om het programma op te schuiven. Jansen benadrukt dat het toernooi alleen doorgaat als de voetbalcompetities niet worden hervat. “De KNVB is leading.”

Uiteraard hoopt iedereen dat er publiek aanwezig mag zijn bij de wedstrijden, die een normale speelduur hebben van negentig minuten. “Maar we laten het toernooi ook doorgaan als het publiek er niet bij mag zijn. We willen allemaal weer aan voetballen toekomen. Dat is het doel”, zegt Jansen, die nog even de nadruk legt op de scheidsrechters. “Zij kunnen momenteel ook niet aan de bak en willen dolgraag weer fluiten.”