De honden die in het Stadspark gebeten werden.
De honden die in het Stadspark gebeten werden. Raymond Koetsier

Zorgen over agressieve honden in het Stadspark

De gemeente stelt in reactie op vragen van De Brug dat zij de aangiftes over de gebeten honden in behandeling heeft. Dat het dossier lang is blijven liggen, komt doordat mails van de politie terechtkwamen bij het adres van een medewerker die ziek thuis zat.

"Normaal gesproken acteren wij hierop direct”, aldus de gemeente. "Op dit moment worden de juridische mogelijkheden bekeken die de algemene plaatselijke verordening (APV) ons als gemeente biedt. Dat is het aanschrijven van de hondenbezitter om zijn hond kort aangelijnd te houden en het muilkorven van het dier.”
Volgens de gemeente heeft het aanlijnen van dieren in het algemeen op dit moment al extra aandacht van de gemeente. "De buitengewoon opsporingsambtenaren zijn geïnstrueerd om hier beter op te letten.”
Koetsier heeft twijfels bij het ‘directe handelen' van gemeente en politie. "De laatste aanval is van 13 januari en het dossier is sinds de 15e in het bezit van de gemeente. Het gaat hier om een hond die meerdere andere honden heeft aangevallen en hij loopt maanden later nog steeds rond zonder muilkorf. Hoe snel is dat dan?”
Heeft u ook negatieve ervaringen met bijtincidenten in het stadspark? U kunt ze melden aan de politie of mailen naar het privé-initiatief bijtendehonden@gmail.com.
De ingezonden brief werd op KampenOnline geplaatst. Bij het Facebookbericht van het stuk werd massaal gereageerd. Veel mensen herkennen het verhaal van Koetsier. Ze vinden met name dat de politie veel beter moet controleren op de aanlijnplicht.
"En daarom kom ik niet in het park… Snap dat elke hond kan bijten, maar als je hond niet luistert, houd hem lekker aan de lijn.”

“Eén van de redenen dat ik met mijn hond niet meer in het park kom. Gebeurt echt heel vaak.”