Drostenstraat
Drostenstraat foto bwij.nl

Sloop en nieuwbouw aan Drostenstraat

IJSSELMUIDEN - De flats aan de Drostenstraat worden vervangen door nieuwbouw. De sloop van Drostenstraat 1 t/m 24 staat begin 2021 gepland. De sloop van Drostenstraat 25 t/m 48 volgt ongeveer een jaar later.

In de nieuwbouw komen verschillende types appartementen. De appartementen hebben 1, 2 of 3 slaapkamers en de gebouwen krijgen 4 woonlagen. In tegenstelling tot het huidige gebouw, komen er ook een aantal appartementen op de begane grond. De appartementen op de 2e, 3e en 4e woonlaag zijn met een lift bereikbaar.

Voor de appartementen komen alle doelgroepen in aanmerking. Doordat de appartementen gelijkvloers zijn, zijn ze ook geschikt voor senioren. De locatie en afmeting van de gebouwen komt ongeveer overeen met de bestaande situatie.

Wie interesse heeft vooor dit project kan dat onder vermelding van adresgegevens en e-mailadres via info@bwij.nl doorgeven. Er wordt dan een nieuwsbrief verstuurd als er informatie beschikbaar is.

Delen is geluk voor velen

KAMPEN – Macaroni maken voor 2 personen gaat vaak mis; teveel pasta en teveel saus. Maar misschien heeft een buur wel trek in de overgebleven portie. En een grote ladder om de dakgoot bladvrij te maken wordt veel nuttiger als de buren er ook gebruik van kunnen maken.

Soortgelijke berichtjes plaatsen in een staat- of buurt-app heeft vaak een leuk vervolg. Wie niet weer hoe zo'n app te starten, kan voor een stappenplan terecht bij WijZ Welzijn Kampen via kampen@wijz.nu of via (038) 469 15 00. Ook zijn daar posters en ansichtkaarten beschikbaar waarop aangegeven kan worden wat u voor uw straat kunt betekenen. Deze posters kunt u voor de ruit hangen of het kaartje posten bij de buren.