In Memoriam Marijke Tromp 1955-2021

(door Huib Strengers)

Op 65-jarige leeftijd is Marijke Tromp overleden. Ze heeft een zeer actieve rol gespeeld in de RK Buitenkerk. Ze zat lange tijd in de sector Vorming en Verkondiging, vanuit de lectorengroep. In die sector heeft zij ook altijd de folder gemaakt met cursussen en trainingen.

De oecumene, de samenwerking met andere kerken, stond hoog in het vaandel bij Marijke. Zo heeft ze dikwijls medewerking verleend aan de Wereldmaaltijd in de vastentijd en nam ze trouw deel aan de ‘Ontmoeting der tradities’. Ze was een drijvende kracht achter het oecumenisch avondgebed, elke vrijdagavond in de Doopsgezinde kerk, totdat deze werd verkocht.

Vanuit de beraadsgroep van Kerken was Marijke betrokken bij de jaarlijkse oecumenische vieringen op tweede Pinksterdag en tijdens de jaarlijkse gebedsweek voor de eenheid van de Christenen.

Ze was lectrice, waarbij een dame en een heer, onder andere bij de opening van de viering de kerkgangers welkom heten en een Bijbellezing houden. Marijke Tromp verzette veel werk als vrijwilligster in de RK Buitenkerk: Vrijwilligster tijdens de oudercontactdag en ze was redactielid en presentator van de Rooms Katholieke werkgroep voor ‘in en uit de kerken’ op Omroep IJsselmond.

Ze speelde jaarlijks een rol bij het ‘binnenhalen’ van de bijdragen voor de actie Kerkbalans. Marijke Tromp is in Kampen geboren en getrouwd met Peter van Gorkom. Trouwe kerkgangers, die na afloop van de mis dikwijls voor een kopje koffie op de Plantage te vinden waren, om na te praten over de viering. Marijke Tromp is afgelopen vrijdag, na een uitvaart in de Buitenkerk, begraven op de RK begraafplaats aan de Rondeweg in IJsselmuiden.