Afbeelding
Aangeleverd.

Drie vragen aan veelzijdig coronaveilig uitje:
Bent u de Lockdown ook zo zat...?

KAMPEN - Onder de titel 'Bent u de Lockdown ook zo zat' organiseren Het Kampen van..., Chocolaterie de Swaen en studio 2Sense een cultureel historisch uitje, genaamd "De Culturele Zoete Route". Uiteraard coronaproof. Gids Jeroen Linderhof leidt de deelnemers langs de Kampense (grafische) kunstgeschiedenis. Het uitje is bedoeld voor maximaal twee personen per keer.

Hoe zijn jullie op het idee voor de stadswandeling gekomen?

Theo: "Ik kijk graag naar wat nog wél kan. Het verbaasde mij van Jeroen te horen dat hij geen wandelingen had en omdat ik denk dat er juist nu behoefte is aan cultuur en mogelijkheden tot een uitje."

Jeroen: "In een gesprek met Theo kwam het idee langs, waar ik zelf wegens Corona dacht dat mensen vooral koudwatervrees hebben uit angst voor Corona en in de beperkingen van de maatregelen denken. Theo haalde me over om de vraag om te draaien en vooral stil te staan bij de behoefte die mensen hebben aan een inhoudelijk cultureel uitje."

Wat kunnen de deelnemers verwachten?

Theo: "Allereerst eindelijk weer eens een uitje, ten tweede een uitje met een brede inhoud van grafisch verleden, internationale invloeden tot Kampense kunst."

Jeroen: "Een wandeling die een geschiedenisperiode van de Hanzestad Kampen in internationale context weergeeft en in deze themawandeling: 'De zilveren periode van de stad' en hier altijd weer bij terugkomt, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van beeldmaterialen. In de stadswandeling staan o.a. Kampen als wetenschappelijk- en drukkerij centrum en de Kampense schilderschool centraal. Belangrijke namen die in deze wandeling langskomen zijn Mechteld toe Boecop, Alberthus en zijn neef Stephanus Pighius maar ook steden zoals Helsingor/Denemarken, Danzig/Polen-Litouwen en Görlitz in Duitsland."

Wat biedt deze wandeling dat bestaande wandelingen niet hebben?

Theo: "Het zoete toetje aan het einde van de wandeling!"

Jeroen: "Ik geef de wandelingen in themakleding van historische figuren die bij het verhaal worden gebruikt. Verder zijn mijn wandelingen in internationaal historische context en zijn deze plekken op studiereizen ook werkelijk door mij bezocht en bestudeerd."
Opgeven kan via e-mail: info@hetkampenvan.nl (Graag naam, telefoonnummer). Wandelingen vinden elke vrijdag, zaterdag en zondag plaats zolang de lockdown maatregelen duren en het toelaten.