Afbeelding
beeld aangeleverd

Live talkshow: 100 jaar Bieb Kampen

KAMPEN – In het kader van het 100-jarig bestaan van Bibliotheek Kampen is er dinsdag 23 februari een live online talkshow. Daarin komt onder meer voorbij wat er in de afgelopen 100 jaar is gebeurd, wat er nu gebeurt en hoe de bieb er over nog eens 100 jaar uitziet.

“Voor ons jubileum hebben we heel veel leuke dingen bedacht, maar er gebeurt nog zo veel meer vanuit de bieb,’ zegt Hoofd Feest en presentatrice Anne Marth Kuilder. ‘In de talkshow kunnen we er alles over vertellen en laten zien.”

Op het programma staan bijvoorbeeld de officiële opening van de tentoonstelling over 100 jaar Bibliotheek Kampen, maar ook de start van het nieuwe Informatiepunt en de winnaars van de Voorleeswedstrijd.

Gasten

Anne Marth ontvangt samen met verhalenverteller en tafelheer Reijer van ’t Hul corona-proof diverse gasten zoals samenwerkingspartners Margriet Last van WIJZ Welzijn Kampen en Gooitske Zijlstra van Gooitz! met uitleg over een praktisch en een duurzaam project. Stadsdichter van Kampen Brigitte Wolthuis verzorgt een bijdrage en wethouder Irma van der Sloot opent samen met biebdirecteur Annette Schol de tentoonstelling over toen, nu en toekomst van Bibliotheek Kampen. Ook voorleeskampioenen Gerson van der Maaten en Lionne Postuma schuiven aan, en Loes van Dijk van Lalaloes brengt een heerlijke verrassing.

Live uitzending

Vanuit Café Paatje in de Stadskazerne wordt de talkshow live uitgezonden door RTV IJsselmond en KampenOnline, te bekijken op dinsdag 23 februari van 16.30 tot 17.10 uur www.bibliotheekkampen.nl/100jaar.