Afbeelding
Aangeleverd.

CvdK naar Kampen voor profielschets nieuwe burgemeester

(door Huib Strengers)

KAMPEN - Op 25 maart komt de Commissaris van de Koning in Overijssel, Ir A.P. Heidema, naar Kampen om in een openbare vergadering te luisteren naar de profielschets voor de nieuwe burgemeester van de gemeenteraad. Op 26 maart wordt de vacature geplaatst in De Staatscourant.

Het bezoek van de Commissaris is een belangrijke stap in het proces van de opvolging van burgemeester Bort Koelewijn. Koelewijn heeft in januari aangegeven niet voor een derde termijn te gaan. Hij heeft er twee termijnen van zes jaar opzitten.
De leden van de gemeenteraad bespreken met de Commissaris de profielschets die ze hebben opgesteld. Een stuk waarin de Kamper gemeenteraad aangeeft wat ze verwachten van een nieuwe burgemeester. Een wensenlijstje zou je het ook kunnen noemen. De profielschets is daarmee de basis voor het selectieproces. Het is wenselijk dat die door de hele raad gedragen wordt. Er moet ingegaan worden op de actuele situatie en ontwikkelingen in Kampen en ook eventuele problemen in de raad moeten expliciet worden genoemd. De Commissaris zal ongetwijfeld ook vragen hebben.
Meer en meer krijgen de inwoners van gemeenten landelijk de gelegenheid hun mening te geven over de nieuwe burgemeester. Of en hoe dat in Kampen gaat gebeuren is nog niet bekend.