Dichtdebuut Frijlink genomineerd

(door Maarten van Gemert)

KAMPEN – Met de bundel ’Gedichten van een jonge vrouw’ is Jennifer Frijlink genomineerd voor de publieksprijs ’Boekgoud 2020’. Haar dichtdebuut presenteerde ze in oktober bij Boekhandel Bos. Uitgeverij BoekScout heeft haar genomineerd voor hun prijs van het lezende publiek waarop gestemd kan worden tot 1 maart.

Aanvankelijk op therapeutische basis, vertrouwde Jennifer Frijlink (25) haar vele gedachten aan het papier toe. Op de website van De Brug is een eerder artikel daarover te lezen.

Haar gedichtenbundel slaat aan. Ze krijgt positieve reacties en bij Waanders in Zwolle en Vivant in Hasselt raakte de eerste druk uitverkocht waarna een tweede volgde.
De gedichtenbundel ’Gedichten van een jonge vrouw’ geeft een inkijkje in de beslommeringen van een jonge vrouw. De reacties komen van mensen die de dichtbundel zelf hebben gelezen en mensen die het hebben gekocht om cadeau te geven: „Iedereen heeft wel een gedicht gevonden dat op hen aansluit,” aldus de debuterende dichteres, „ze vinden herkenning.”

Publieksprijs

Uitgeverij Boekscout reikt jaarlijks de ”felbegeerde" prijs BoekGoud uit aan auteurs van boeken die worden gelezen, geprezen en uiteindelijk gekozen tot ultieme favoriet door de publieks- en vakjury.
De prijzen worden uitgereikt bij de uitgeverij in Soest. Frijlink reist straks ook af naar het kantoor en zou de prijs binnenhalen ”boektastisch" vinden. Dat woord fluisterde de dichtbundel zelf Frijlink in. Het boek, dat zichzelf prachtig gevuld vindt met gedichten, vraagt iedereen om digitaal een stem uit te brengen op BoekGoud.nl/stemmen/11071.