Afbeelding
kavelsinkampen.nl

Inschrijven voor bijzondere kavel ‘Eigenwijze Terp’ van start

KAMPEN - In De Terpen, de nieuwste woonbuurt binnen Het Onderdijks, ligt de Eigenwijze Terp. Op 1 maart start de inschrijfprocedure van deze terp.

"Deze terp bestaat uit één grote kavel van ruim 1.100 m2 voor meerdere huishoudens. De toekomstige bewoners richten de kavel samen in, realiseren één woongebouw en gaan er vervolgens met elkaar wonen. Uniek voor Kampen”, aldus wijkwethouder Albert Holtland. De grond wordt gemeenschappelijk eigendom. De woningen bevinden zich onder één dak en er zijn minimaal drie gemeenschappelijke ruimtes. Holtland: "Een mooie kans voor een groep jongeren die zelfstandig wil wonen met zorg in de buurt. Of voor mensen die een generatiehuis willen realiseren waar verschillende familieleden allemaal een eigen plek hebben en een aantal ruimtes delen."
Inschrijven voor de Eigenwijze Terp kan van 1 maart tot 1 juni 2021. De terp biedt ruimte aan plannen die elders vaak niet te realiseren zijn. Dat geldt zeker voor de plannen met drie huishoudens. Die krijgen daarom voorrang bij de loting. Deze vindt 15 juni plaats bij de notaris.