Afbeelding
Foto Tennekes

Voorbereidende werkzaamheden opwaardering N307 van start

REGIO - De komende weken wordt er een begin gemaakt met de werkzaamheden voor het opwaarderen van de N307. Het gaat om het inrichten van bouwterreinen, het verzorgen van ecologische voorzieningen voor verschillende diersoorten, maaiwerkzaamheden, het aanvoeren van zand, baggeren in het Drontermeer en het verwijderen van bomen en struiken.

De aannemer onder de naam Combinatie Roggebot start de komende weken buiten met diverse voorbereidende werkzaamheden. Voor omwonenden, recreanten en weggebruikers wordt hiermee de uitvoering van de plannen zichtbaar rondom de bouw van de nieuwe brug bij Roggebot en de opwaardering van de N307. Op maandagavond 1 maart (na het ter perse gaan van deze krant) is een online informatiebijeenkomst gehouden voor geïnteresseerden.
Sinds september 2020 is vooral binnen gewerkt aan de voorbereiding van de uitvoering. De komende weken starten de activiteiten buiten. Het gaat eerst om voorbereidende werkzaamheden en daarna starten ook de bouwactiviteiten. Zo moet voor het maken van de verhoogde aansluitingen op de nieuwe brug veel zand worden aangevoerd. Dit zand komt hoofdzakelijk via het water naar Roggebot en wordt dan binnen het werkterrein verplaatst.
Hoewel volgens de organisatie alles in het werk wordt gesteld om hinder te voorkomen, zijn de werkzaamheden zichtbaar en merkbaar in de omgeving voor omwonenden, weggebruikers en recreanten. Het verkeer op de N307 kan echter gewoon door blijven rijden. In slechts twee weekenden, in de periode tussen 1 juni 2022 en juni 2023 wordt de N307 helemaal afgesloten. Deze afsluitingen worden ruim van tevoren bekend gemaakt. Meer informatie op pagina 16 van deze Brug.