Afbeelding
Bibliotheek Kampen

Bibliotheek zoekt kinderen voor Proeftuin Verkeer

KAMPEN - Bibliotheek Kampen zoekt kinderen van 9 t/m 12 jaar die mee willen doen aan de Proeftuin Verkeer. De bibliotheek in De Stadskazerne ligt aan een weg waar veel verkeer langskomt. Tijdens de Proeftuin Verkeer gaan de kinderen de verkeerssituatie onderzoeken en oplossingen bedenken.

In zeven middagen onderzoeken ze de verkeerssituatie tussen huis of school en de Bibliotheek en bedenken ze samen de beste oplossingen. De eerste middag is de kick-off van de Proeftuin Verkeer, op zaterdag 10 april om 14.00 uur met oud Nederlands BMX kampioen Jelle van Gorkom, die alles van veilig fietsen weet.
De tweede middag krijgen de kinderen de workshop ‘Fotografie met je telefoon' van Richard Tennekes, de bekendste fotograaf van Kampen en IJsselmuiden. Daarna gaan ze in vier middagen de verkeerssituaties tussen huis/school naar Bibliotheek Kampen in beeld brengen met foto's.
Hun foto's van de verkeerssituaties worden gebruikt als praatplaten in een ‘Proeftuin-lab' in de Bibliotheek waar ze samen op zoek gaan naar oplossingen voor situaties die beter, leuker en volgens hen veiliger kunnen, en hoe de beste oplossingen uitgevoerd kunnen worden.
In het ‘Proeftuin-lab' groeit tijdens deze middagen een echte expositie in de Bibliotheek over verkeersveiligheid. Op 29 mei is de laatste middag en presenteert de bieb de uitkomsten met een feestje. De Proeftuin is een project om te onderzoeken op welke manier de kinderen zich verantwoordelijk voelen voor hun verkeersveiligheid. Zij kunnen laten zien hoe ze de stad veiliger kunnen maken.

Er is plek voor 15 kinderen. Aanmelden kan via activiteiten@bibliotheekkampen.nl onder vermelding van naam, leeftijd, school en groep.
Kick off: zaterdagmiddag 10 april, 14.00-15.30 uur
Bijeenkomsten op de woensdagmiddagen: 14, 21, en 28 april, 12 en 19 mei, 15.00-16.30 uur.
Afsluiting: zaterdagmiddag 29 mei, 14.00-15.30 uur