Afbeelding
beeld Quintus

Quintus houdt 6e Piano Festival

KAMPEN - Quintus houdt op zaterdag 12 juni het zesde Quintus Piano Festival met als thema ‘Piano in beeld’. Muziek is belangrijk om de sfeer in films tot uitdrukking te laten komen. In verband met covid-19 zal het festival deels digitaal verlopen.

Voor het pianofestival hanteert Quintus vier verschillende niveaus. Iedere deelnemer studeert twee stukken in die betrekking hebben op het thema. Van één stuk moet op Youtube een filmpje worden geplaatst. De link moet naar Quintus worden gestuurd. Alleen de pianodocenten van Quintus kunnen dit zien. Dit filmpje moet uiterlijk 23 april binnen zijn. Van elk niveau wordt een aantal spelers geselecteerd om tijdens de finale live te komen spelen voor de jury. Ook de niet-geselecteerden voor de finale krijgen feedback van de jury. De finalisten spelen op 12 juni twee stukken. Er wordt per niveau een 1e, 2e en 3e prijs uitgereikt.

In het Quintus Piano Festival is er een apart onderdeel voor pianisten die de uitdaging aan willen gaan om zelf muziek te maken en te spelen bij een kort filmfragment. Hiervoor zijn twee filmpjes geselecteerd waaruit zij kunt kiezen. “Zet het geluid uit bij het filmpje zodat je je eigen muziek erbij kunt bedenken”, aldus de organisatie. Kijk voor de QR-codes van de filmfragmenten in deze informatieflyer. Daarin staat ook alle overige informatie over het Quintus Piano Festival.

Wie mee wil doen aan het Quintus Piano Festival moet zich uiterlijk 2 april aanmelden door dit inschrijfformulier in te vullen en te retourneren naar quintuspianoconcours@hotmail.com of op te sturen naar Quintus, Vloeddijk 38, 8261 GC in Kampen. Deelname kost 7,50 euro.