Noordman zorgt in april 2019 voor opruiming tegen Bennekom.
Noordman zorgt in april 2019 voor opruiming tegen Bennekom. Foto: Tennekes

Noordman en Veldman keren terug in eerste selectie Go-Ahead Kampen

KAMPEN - Tim Noordman keert na twee seizoenen terug in de eerste selectie van Go-Ahead Kampen. De goalie neemt de plek in van Joar Terpstra, die verkast naar SDC Putten. Noordman heeft voor één seizoen getekend. Daarnaast haalt Go-Ahead Nico Veldman terug. Hij komt over van SVI. In het seizoen 2017-2018 speelde hij ook al op Sportpark Middenwetering.

Tim Noordman komt uit de eigen opleiding van Go-Ahead. Hij stopte twee jaar geleden in de hoofdmacht van Go-Ahead Kampen. Hij kon zich niet vinden in de aanbieding van Go-Ahead. “Ze hebben letterlijk gezegd dat daarover niet te praten viel. Ze wilden niet maar me luisteren. Dan mis je een stuk waardering”, vertelde Noordman in juni 2019. Hij besloot om het prestatievoetbal vaarwel te zeggen en ging voetballen in een vriendenteam van Go-Ahead.

Na dit seizoen keert de 27-jarige doelman dus terug in de eerste selectie. “Tussen 2013 en 2019 is hij een vertrouwbare doelman gebleken. Met Tim halen we een fijne persoonlijkheid voor de selectie en een goede keeper in huis”, zo laat de technische commissie van Go-Ahead weten.

Noordman heeft er zin in om weer te gaan keepen in het eerste elftal van Go-Ahead. “Ik had al langer de gedachte om het prestatievoetbal weer op te gaan pakken, want ik merkte dat ik het begon te missen. Nu viel het totaalplaatje goed samen. Ik ben naast de huidige spelers die blijven ook erg blij met de nieuwe spelers die Go-Ahead Kampen heeft aangetrokken. Dit heeft een positieve rol gespeeld in mijn besluit. Ik ga komend seizoen weer vol voor een plek onder de lat bij het eerste en hoop nog vele mooie momenten en jaren mee te gaan maken bij Go-Ahead Kampen.

Nico Veldman

Nico Veldman maakte tussen 2015 en 2017 naam bij SVI en werd vervolgens opgepikt bij Go-Ahead. “Het was voor hem toen in het begin wennen aan het hogere niveau, maar het laatste half jaar heeft hij zich prima ontwikkeld en werd hij basisspeler. We hadden hem toen graag behouden voor de club, maar begin 2017 had Nico al toegezegd om terug te keren bij SVI. We zijn hem blijven volgen en bij SVI heeft hij zich in de eerste klasse prima doorontwikkeld als sterkhouder en publiekslieveling”, zo laat Go-Ahead weten.

Een mooie kans en het juiste moment om deze stap te maken.

Veldman voerde gesprekken met meerdere clubs uit de regio, maar koos voor Go-Ahead. “Ik heb bij SVI een heel mooie tijd gehad en met fijne mensen samengewerkt, maar het is nu tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik heb prima gesprekken gehad met Go-Ahead Kampen en de spelopvatting van de nieuwe hoofdtrainer Gert van Duinen past goed bij de type speler die ik ben. We krijgen een sterke ploeg en als we met zijn allen hard werken en genieten van het spelletje, dan komt de rest vanzelf. Ik word in Kampen herenigd met een hoop mensen waar ik in mijn eerste periode bij Go-Ahead Kampen mee heb samengewerkt. Al met al een mooie kans en het juiste moment om deze stap te maken”, aldus Veldman.

Vier aanwinsten

Met de komst van Tim Noordman en Nico Veldman ligt het aantal aanwinsten bij Go-Ahead voor komend seizoen op vier. Eerder verzekerde de club zich al van de diensten van Reza Hosseini en Luuc Knul. Hosseini komt over van HZVV Knul keert na drie seizoenen terug op Sportpark De Wetering. Hij is bezig aan zijn tweede seizoen bij SDV Barneveld. Daarvoor speelde hij één jaar bij WHC. Tussen 2015 en 2018 maakte hij voor Go-Ahead Kampen 25 competitietreffers.