Afbeelding
Foto: Aangeleverd

KHC versterkt zich met Yildirim en verliest Rosink en Notrot

KAMPEN - KHC heeft zich versterkt met Sefa Yildirim. Hij komt na dit seizoen over van SVZW, waar hij bezig is aan zijn tweede seizoen. Daarentegen kan KHC komend seizoen niet meer beschikken over doelman Rodney Rosink en Nick Notrot. Rosink gaat voor een nieuwe uitdaging bij hoofdklasser HZVV. Notrot keert na tien jaar terug bij DOS Kampen (zie achterpagina).

Yildirim doorliep zijn jeugdopleiding bij Schalkhaar en werd opgepikt door Go Ahead Eagles. Daar miste hij op een haar na een profcontract door een blessure op het moment dat de handtekening moest worden gezet.

“Zijn komst geeft onze selectie een zeer gewenste kwaliteitsimpuls. Sefa is een leider op het veld, multifunctioneel met veel inzicht en voetballend vermogen. Hij kan hierdoor op verschillende posities in de as uit de voeten”, spreekt Marcel Hup namens de technische commissie van KHC.

Yildirim ziet KHC als een mooie uitdaging. “De gesprekken met de TC en trainer Kenan Durmusoglu heb ik als zeer plezierig ervaren. Zijn ervaring en inzichten kunnen mij helpen een nog betere speler te worden. KHC is een warme club, de lijnen zijn kort en ze hebben een fantastische accommodatie. Voor mij ligt hier een mooie uitdaging om KHC te helpen een rol van betekenis te spelen in de eerste klasse D.”

Rodney Rosink

KHC kan komend seizoen niet meer beschikken over Rodney Rosink. Een aderlating, maar de doelman heeft altijd open kaart gespeeld over zijn ambities. Rosink keerde vorig jaar na een lange periode terug bij KHC. Tot zijn tiende speelde hij bij KHC. Daarna keepte tot hij tot z’n achttiende in de jeugd bij het toenmalige FC Zwolle. Vervolgens speelde hij zeven seizoenen bij Flevo Boys, om daarna terug te keren op Sportpark De Venen.

KHC is een warme club, de lijnen zijn kort en ze hebben een fantastische accommodatie.

Rosink zocht iets wat paste bij zijn nieuwe levensfase. Vervolgens kwam KHC. “Kampen is nu aantrekkelijk voor me. Ik kan straks op de fiets naar de club. Ik was op zoek naar een goede balans tussen voetbal en mijn privésituatie. Bij andere clubs heb ik dat niet gevonden. Ik had ook buiten de regio het avontuur aan kunnen gaan, maar dan is het de vraag of het past. Dat moet andersom zijn. Ik wil de vrijheid hebben om op maatschappelijk gebied keuzes te maken. Dat kan nu", vertelde hij vorig jaar.

Volgens Rosink is de tijd nu rijp om verder te kijken. Inmiddels heeft hij zijn masterclass afgerond. "Heel eerlijk: ik het miste het niveau enorm. Daarom heb ik heel veel zin in dit avontuur bij HZVV. Ik ben blij dat ik terug ben in de hoofdklasse. Ik heb veel positieve berichten over de club gehoord en had direct een goed gevoel na het eerste gesprek”, zo laat Rosink optekenen op de site van HZVV.