De brand in de Oudestraat benedenstrooms vanuit de lucht gezien
De brand in de Oudestraat benedenstrooms vanuit de lucht gezien (foto: Marc Maurer)

Politie zoekt getuigen van ontstaan brand Oudestraat

(door Nick de Vries en Maarten van Gemert)

KAMPEN - De politie zoekt getuigen van de brand die zondagmiddag woedde in een woning aan de Oudestraat. Waarom zij ooggetuigen zoekt, noemt de politie niet, maar De Brug sprak met ooggetuigen die de suggestie van brandstichting opwerpen.

Mogelijk hangt de zoektocht naar ooggetuigen hiermee samen. Na de brand heeft de politie één persoon aangehouden. Verdere details werden zondag niet gemeld.
Buurtbewoners stelden vlak voor de brand een klap gehoord te hebben. „Dat zou maar zo een brandbom geweest kunnen zijn.” Deze suggestie is echter nog op geen enkele manier bevestigd door de autoriteiten.
De brand werd zondagmiddag rond 15.15 uur gemeld. Rond 16.00 uur had de brandweer de brand onder controle. Officieer van Dienst Bert Weijs gaf echter pas na een half uur het sein 'brand meester' omdat hij twijfelde over de brand in de schouw. Het pand brandde volledig uit. Er zijn geen gewonden bij de brand gevallen.
De politie zoekt getuigen van de brand die nog geen contact met de politie gehad hebben. “Ben je getuige geweest, of heb je zelf camerabeelden van deze brand, dan vragen we je om contact met ons op te nemen” aldus de politie op haar Facebookpagina. Dat kan via 0900-8844 of via een privébericht via die pagina.

Maandagmorgen organiseerde de gemeente in allerijl een bewonersbijeenkomst. Daar werd bevestigd dat het een zorgwoning betreft op de bovenverdieping. De brand ontstond echter beneden in het pand dat in 2019 van winkel in woning werd omgezet. Zie ook pagina 5.