Ongerustheid na brand

(vervolg voorpagina)

KAMPEN – Na de uitslaande brand zondagmiddag nodigde de gemeente maandagmorgen bewoners van de binnenstad uit op het stadhuis. Burgemeester en brandweer keken tevreden terug. Over het feit dat de brand onder een zorgwoning woedde, verzekerde Gerhald Schutte dat de gemeente daar bovenop zit.

Het pand tegenover Galerie Tripmaker is in 2019 omgezet van winkel- in woonbestemming. In de vorige eeuw was er kapper annex tabakswinkel Brouwer gevestigd. Bij de herbestemming tot woning is er gelet op brandveiligheid.

Officier van Dienst Bert Weijs schetste maandagmorgen hoe er binnen vijf minuten na de eerste melding om kwart over drie een brandweerwagen voor de deur stond. In totaal kwamen er vijf autotankspuiten en twee hoogwerkers.

Het opkopen van woningen in de binnenstad voor zorgverlening met daarbij behorende bewoners, staat al langer in de aandacht. Eén aanwezige maandagochtend gaf aan dat instanties ”geen zorgcliënten moeten importeren in Kampen”. Schutte en Koelewijn riepen op overlast altijd te melden.