Bjorn Wezenberg gaat terug naar ’s-Heerenbroek

(door Gerard Meijeringh)

’S-HEERENBROEK -’s-Heerenbroek kan komend seizoen weer beschikken over Bjorn Wezenberg. Na één seizoen VSCO ’61 gaat hij weer spelen voor de vierdeklasser.

Wezenberg besloot in juni vorig jaar om te kiezen voor een nieuwe uitdaging bij VSCO ’61. “We hadden het niet meer verwacht, maar we gunnen het hem. Hij heeft zich goed ontwikkeld en het is ook een compliment voor de club”, liet ’s-Heerenbroek-trainer Freddie van den Burg toen weten.

Nu is hij blij dat Wezenberg weer terugkeert. “Hij heeft het hartstikke goed gedaan bij ons en wil weer terug. Hij mist het voetbalplezier en ziet bij ’s-Heerenbroek meer kansen om zich te ontwikkelen. Ik ben er echt hartstikke blij mee.”

Wezenberg kwam in het seizoen 2019-20 tot zeven competitietreffers voor ’s-Heerenbroek. In het seizoen daarvoor was hij acht keer trefzeker.

Koers plakt er nog
een jaar aan vast
bij dames IJVV

IJSSELMUIDEN - Jan Okke Koers is ook komend seizoen hoofdtrainer bij de vrouwen van IJVV. Hij heeft de samenwerking met de club uit IJsselmuiden met een jaar verlengd.

Koers stapte in november 2018 in als assistent bij de dames van IJVV, nadat Hans Vermeer was opgestapt. Na dat seizoen ging hij als hoofdtrainer verder. Koers had het prima naar de zin en dat is nog steeds het geval. In het seizoen 2019-2020 stond IJVV op een tweede plek toen de competitie werd stilgelegd. Dit seizoen wisten de vrouwen van IJVV alle wedstrijden te winnen. Vervolgens ging de competitie weer in het slot. Evenals vorig seizoen worden de competities niet uitgespeeld.

Koers hoefde niet lang na te denken over zijn toekomst. “De groep en ik waren er snel uit. Ik wil mijn klus graag afmaken. Ik zie en merk dat er enorm veel potentie in de groep zit. De klus is zeker nog niet geklaard.” Koers spreekt lovende woorden over de beleving en instelling van de IJVV-vrouwen en beschrijft de selectie uit IJsselmuiden als een ‘heel mooie groep’. “Ik heb het hoogste opkomstpercentage bij trainingen. Bij de heren heb ik dat nooit gehaald. Het is hartstikke mooi om mee te werken”, aldus Koers.

Van der Breggen
derde in
Strade Bianche

SIENA - Anna van der Breggen is zaterdag als derde geëindigd in de Italiaanse koers Strade Bianche. Haar ploeggenote Chantal van den Broek-Blaak greep de winst.

Van der Breggen had naar eigen zeggen een slechte dag en kon derhalve tevreden zijn met plek drie en de overwinning van haar ploeggenote.

Van den Broek-Blaak wist op zo'n 6 kilometer van de streep met de Italiaanse Borghini te ontsnappen en maakte op het laatste steile stuk het verschil. Van der Breggen besliste in de laatste zware kilometer de strijd om de derde plek in haar voordeel en versloeg Annemiek van Vleuten.