Regio Zwolle Volleybal laat Apollo ontsnappen

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE/BORNE - Dat Djopzz Regio Zwolle Volleybal het de koploper van de reguliere competitie twee sets lang enorm moeilijk maakt zegt alles over de vooruitgang die de ploeg van Eric Meijer dit seizoen heeft geboekt. De trainer ziet dat zijn ploeg tegen Apollo 8 net niet voor een stuntje kan zorgen in de eerste wedstrijd van de kampioenspoule.

Dat Regio Zwolle de kampioenspoule bereikte was zes dagen geleden reden voor een vreugdeuitbarsting, maar wat Meijer vervolgens dinsdag op de training zag, stond hem niet aan. "Het was een beetje mat. Toen hebben we meteen gezegd: ‘we zijn er nog niet'. We willen het elke tegenstander zo moeilijk maken en van daaruit nog een grote stap voorwaarts maken.”

Een stap voorwaarts zet Zwolle zaterdag in Borne, al blijft de bekroning uit. Apollo wint met 3-0. Zowel in de eerste als tweede set laten de bezoekers setpunten onbenut. "We moeten alles uit de kast halen om ze tijdens de set voor te blijven, of om bij te blijven. Apollo heeft aan het einde van de sets net iets meer over dan wij”, ziet Meijer.

Het verschil met het kansloos verloren competitieduel in januari is enorm, en dat doet de trainer goed. "Ik denk dat we weer een grote stap hebben gezet en dat we de kloof een beetje kleiner hebben gemaakt. Tuurlijk baal je van het verlies, maar we hebben heel veel goede dingen laten zien.”