Afbeelding
Foto Tennekes

Kampen aan de slag met straatapp

KAMPEN - Welzijnsorganisatie WijZ is in samenwerking met Hogeschool Windesheim, Kampen Partners en anderen gestart met Whatsapp groepen per straat in de gemeente Kampen.

Deze ‘straatapp' is volgens hen hét middel waarmee iedereen iets kan delen met zijn buren. Van een pan macaroni tot een grasmaaier. Wethouder Jan Peter van der Sluis startte de campagne door ansichtkaarten met zijn eigen hulpaanbod te posten in een verzorgingshuis bij hem in de buurt.
Het idee is simpel, zo vertelt initiatiefnemer Michel van Olst, welzijnswerker bij WijZ: "Maak een WhatsApp groep voor iedereen die in dezelfde straat woont. Of gebruik de appgroep die jullie al hebben. Vervolgens kun je die gebruiken om te vragen en te delen. Want je hebt vaak iets over waar je een ander nog blij mee kunt maken. Deel wat je kunt missen! Juist in coronatijd is het belangrijk om elkaar te helpen. Of het nu is met boodschappen doen of koken, het uitlenen van je ladder of je sjoelbak.” Michel en zijn collega's ondersteunen graag mensen die zo'n appgroep willen starten, inclusief stappenplan en praktische tips.
Niet iedereen gebruikt WhatsApp. Daarom zijn ook raamposters en ansichtkaarten gemaakt om uit te delen aan de buren. Deze materialen zijn te downloaden en te bestellen via https://www.wijz.nu/delen-geluk-voor-velen.
De campagne wordt ondersteund met communicatiekracht van hogeschoolstudenten, maar ook Kampen Partners doet mee. Volgens citymarketeer Roeland Tameling past dit initiatief goed in de ambitie van Kampen om de hartelijkste Hanzestad ter wereld te worden. In dit kader is ook in samenwerking met de gemeenschappelijke kerken een snertactie georganiseerd.