Afbeelding
foto aangeleverd

Groen licht voor eerste fase nieuwbouw campus Ichthus College

KAMPEN - De nieuwbouw van een campus voor het Ichthus College is een stap dichterbij gekomen. De gemeente Kampen stemde begin maart in met de start van de eerste fase.

Het Ichthus College werkt bij de planvorming samen met Landstede Groep, gemeente Kampen en volleybalvereniging Reflex. De nieuwe campus voorziet straks in een nieuw schoolgebouw en een nieuwe sporthal met daar tussenin een recreatief buitengebied.

Al jaren droomt het Ichthus College van een vernieuwde huisvesting aan de Jan Ligthartstraat. Directeur John Odinot: “Ik ben bijzonder blij dat wij nu groen licht hebben voor de volgende fase. Samen met leerlingen, collega’s, ouders en andere betrokkenen zijn we al enige tijd in gesprek over de nieuwbouwplannen. We willen dat de nieuwe campus aansluit bij waar we als school voor staan. Als de gemeente definitief instemt met de bouw, gaat de nieuwbouw in 2022 van start.”

Het Ichthus College staat midden in de Kamper samenleving. De nieuwe campus moet dan ook een plek worden waar men zich verbonden voelt met de omgeving en waar leerlingen op een inspirerende manier kennismaken met moderne vakken als technologie, science, burgerschap en kunst. Odinot: "We zijn een school waar leerlingen voorop staan: zij zijn het ‘goud' voor de gemeente Kampen.”