Afbeelding
hersenstichting.nl

Gratis wandel-app van Hersenstichting

KAMPEN - Met de gratis app ‘Ommetje lopen’ wil de Hersenstichting inwoners van Kampen en IJsselmuiden motiveren om alleen of met iemand anders dagelijks minimaal 20 à 30 minuten te wandelen. Met het wandelen verdien je punten. Op de ranglijst is te zien op welke plaats je staat en hoeveel punten er zijn behaald ten opzichte van andere deelnemers.

Wandelen is volgens de Hersenstichting goed voor de fysieke en mentale gezondheid. “Je krijgt er meer productiviteit en energie van; je krijgt een ontspanning gevoel en het stimuleert jecreativiteit. Met vijf wandelingen van 30 minuten per week voldoe je aan de beweegnorm.” Neuropsycholoog Erik Scherder geeft na elke activiteit gratis hersenweetjes. Ga naar de Playstore of Appstore op de smartphone en download de app ‘Ommetje Lopen’. Maak een gebruikersnaam aan. Kies ‘ja’ en vul de teamcode als volgt in:

vul teamcode WL3FK in als je tussen 0 en 17 jaar oud bent;
vul teamcode RM66Q in als je tussen 18 en 35 jaar oud bent;
vul teamcode P36HB in als je tussen 36 en 64 jaar oud bent;
vul teamcode F3AGA in als je 65 jaar of ouder bent.

Voer dan het e-mailadres in en maak een wachtwoord aan. Na het invoeren van de naam kan het wandelen beginnen. De Hersenstichting verloot in samenwerking met diverse ondernemers uit Kampen wekelijks prijzen onder de actieve deelnemers. Niet alleen de bovenste in de ranglijst wordt beloond, maar iedereen maakt kans. De prijzen zijn mede mogelijk gemaakt door Sportcentrum Sonnenberch, Sportcentrum Argendos, Sport2000, Powerwalking club, Active Fit jump, Hanzestad Kampen, Intertoys Kampen en Sportservice Kampen. De hoofdprijs is een jaarabonnement bij de sportschool.