Afbeelding
beeld aangeleverd

Crematorium Kranenburg ondergaat metamorfose

ZWOLLE - De afgelopen jaren vonden er in Crematorium Kranenburg te Zwolle diverse verbouwingen plaats. Inmiddels zijn alle ruimtes in het crematorium gerestyled en aangepast aan de eisen van de tijd. Nu is de entree aan de beurt.

Directeur Fons Bergman: “De voorbereidende werkzaamheden gaan in de week van 15 maart van start en naar verwachting is de renovatie eind april/begin mei gereed.” Tijdens de verbouwing zullen zowel de entree, de aanrijroute als het voorterrein worden aangepakt. Dat betekent dat het aangezicht van het gebouw volledig anders wordt. Zo wordt onder meer de oorspronkelijke kleurstelling terug gebracht en zullen op speelse wijze elementen toegepast gaan worden van bijvoorbeeld Cortenstaal en antraciet geschilderd hout.”
Ook de aanrijroute en de bestaande ‘rotonde' voor het gebouw krijgen in de komende weken een geheel nieuwe uitstraling vertelt Bergman. "Zo zal de grijze klinkerbestrating voor het gebouw worden vervangen door klinkers met warme kleurstellingen. Maar ook de groene invulling van de rotonde wordt, met onder meer wuivende grassen volledig anders. Het zal helaas niet helemaal te vermijden zijn dat gasten bij aankomst buiten iets merken van de renovatie. Wij hebben echter met de aannemer duidelijke afspraken gemaakt om mogelijke hinder tot een minimum te vermijden. Tijdens de plechtigheden binnen zal geen last ondervonden worden.”