De brug kleurde groen.
De brug kleurde groen. Tennekes.

Stadsbrug kleurde groen tijdens Earth Hour Wereld Natuur Fonds

KAMPEN - De gemeente Kampen werkte dit jaar mee aan Earth Hour door op zaterdagavond 27 maart de Stadsbrug in groen licht te zetten. Earth Hour is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds. Miljoenen mensen en duizenden organisaties laten door deelname zien dat zij de toekomst van de aarde belangrijk vinden. Dit deden zij door op zaterdagavond 27 maart het licht uit te zetten of door een ander statement te maken.

Ook de gemeente Kampen laat zien het initiatief te steunen. Er is voor gekozen om het licht op de Stadsbrug van 19.30 tot 21.30 uur groen te laten kleuren. Wanneer wordt gedacht aan duurzaamheid, milieu, gezondheid en natuur ligt de kleur groen voor de hand, aldus de gemeente. Eind vorig jaar werd de verlichting op de leuningen van de Stadsbrug vervangen voor led verlichting. Dit is duurzamer en beter voor het milieu. Hiermee werd het mogelijk om de brug in andere kleuren te zetten.
Wethouder Jan Peter van der Sluis: ”Wij ondersteunen dit initiatief van harte. Maar voor ons blijft het niet bij dit statement en ondernemen we daadwerkelijk actie. We zijn bijvoorbeeld al geruime tijd bezig met het verduurzamen van de openbare verlichting. De verlichting wordt vervangen door verlichting voorzien van led. Duurzaam en beter voor het milieu!”
Door nieuwe technieken worden de bestaande hoge wattages vervangen door lagere wattages via led. Lichthinder wordt voorkomen en openbare verlichting kan worden gedimd. Van de zo'n 12.000 lichtpunten in de gemeente Kampen zijn inmiddels 5.000 vervangen voor led verlichting.