Afbeelding
Aangeleverd.

Week van Openbare Scholen: waar verhalen samenkomen

KAMPEN - De afgelopen week was het de ‘Week van Openbare Scholen’. De slogan van de week was ‘waar verhalen samenkomen’. Scholen in heel Nederland organiseren samen met leerlingen diverse activiteiten rondom de kernwaarden van het openbaar onderwijs, om het karakter van hun school te laten zien. Zo houden zij een dialoog- of debatmiddag, organiseren (online) bijeenkomsten voor ouders of zetten acties uit in de buurt van de school.


De Week van Openbare Scholen wordt georganiseerd door VOS/ABB en de Vereniging Openbaar Onderwijs. De organisatie vertelt: "De openbare school is een ontmoetingsplaats midden in de samenleving. Een plek waar verhalen samenkomen, waar kinderen samen spelen en samen leren. Ze geven samen vorm aan hun school als minisamenleving, waarin ruimte is voor ieders verhaal en democratische waarden. In de school worden deze waarden zichtbaar in de cultuur, de organisatie, het onderwijs en in de verbinding met de samenleving”.
De drie nieuwe kernwaarden - gelijkwaardigheid, vrijheid en ontmoeting - bieden scholen handvatten om activiteiten en lessen te organiseren waarbij iedereen zich welkom en betrokken voelt. "Deze week is een mooie gelegenheid voor scholen om zichzelf te profileren en te laten zien waar zij voor staan.”
OBS Dirk van Dijk, OBS Het Meerrijk, OJS Het Scala, ODS De Engelenberg en OBS Villa Nova in Kampen en OBS Wonderwijs in IJsselmuiden vormen met elkaar de Stichting Openbaar Onderwijs Kampen. Op ookkampen.nl is een link te vinden naar de website van alle scholen.