Afbeelding
zalkerveer.nl

Zalkerveer gaat weer varen

ZALK - Het Zalkerveer gaat per 1 april weer in de vaart. Per overtocht kunnen er maximaal 4 personen mee tegen contante betaling van 1 euro per persoon.

Ook de overige preventieve corona-maatregelen zijn van kracht op het veer.

Orgelconcert

KAMPEN - Gert van Hoef geeft op Tweede Paasdag het eerste orgelconcert in de serie feestdagconcerten in de Bovenkerk. Hij speelt bekende en populaire werken en twee improvisaties.

Vanwege de coronabeperkingen is er bij dit concert geen publiek aanwezig. Het concert is digitaal te bezoeken via een link die bekend wordt gemaakt op https://www.facebook.com/concertcommissie.bovenkerkkampen.

“Gooi geen voedselresten in dierenweides”

KAMPEN - De beheerders van Kinderboerderij Cantecleer vragen wandelaars langs de dierenweides te stoppen met het voeren van de dieren. “Ook al wordt het voeren met de beste bedoelingen gedaan, de voedselresten kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid van de dieren.”

Sommige dieren, zoals geiten, overeten zich van al het voedsel dat ze aangeboden krijgen. Hierdoor worden ze te dik en kunnen ze erg ziek worden. Bij herkauwers kan teveel of verkeerd voedsel resulteren in pensverzuring (voedselvergiftiging). Volgens Cantecleer krijgen de dieren alle voedingsstoffen die ze nodig hebben van de verzorgers.

Vogelkijkpunt

KAMPEN - Op de dijk in het verlengde van de kruising Buitendijksweg – Cellesbroeksweg is een vogelkijkpunt aangelegd dat een wijds uitzicht biedt over het nieuw aangelegde rietmoeras waar riet- en watervogels kunnen worden gespot.

Het rietmoeras dat in het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta is aangelegd als leefgebied voor de Rroerdomp en Grote Karekiet, 42,7 hectare groot. Deze nogal kieskeurige vogels hebben specifieke habitateisen die ze vinden in het rietmoeras. Het vogelkijkpunt is evenals het rietmoeras mede aangelegd met EU LIFE subsidie in het project A Better LIFE for Bittern.

Rijden zonder rijbewijs

KAMPEN - In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee jongens rond 00.30 uur aangehouden op een snorfiets op de Burgwal.

Op het moment dat men de snorfiets aan de kant wilden zetten ging deze er vandoor. Na een korte zoektocht werden de jongens heren en de snorfiets in de buurt aangetroffen. De bestuurder een 18-jarige jongen bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn en had een mes op zak. Het mes is inbeslaggenomen. Voor het rijden zonder rijbewijs en het voorhanden hebben van een mes krijgt de 18-jarige jongen een bekeuring.