In memoriam: Henri Woning (55)

KAMPEN - In de nacht van zaterdag op zondag is Kampenaar Henri Woning op 55-jarige leeftijd overleden. Woning was een maatschappelijk betrokken stadsgenoot en daardoor bij vele inwoners bekend. Henri was al langer ziek, maar zijn overlijden kwam voor velen toch nog onverwacht.

Dat Woning gewaardeerd werd door de Kamper bevolking blijkt op social media waar mensen massaal reageren op het droevige bericht. De stichting tot behoud van Kamper Botters laat weten de rouwwimpels in de masten van de Kamper Botters te hangen. Woning was sinds 2007 vrijwilliger bij de stichting. Met zijn neef Martin Woning was hij schipper op de KP118. De stichting laat weten: “Je kon als vrijwilliger niet om hem heen. Hij had een duidelijke mening, was eigenwijs, trots nam initiatieven, maar stond voor je klaar als je hem nodig had en had het hart op de goede plaats”.
Ook bij voetbalvereniging VV Kampen zal Woning gemist worden en de club benadrukt dat zij niet de enigen zullen zijn. “Als directeur van Woning Sierbestrating en Aannemingsbedrijf Woning had hij een warme belangstelling voor alles wat Kampen was en is. Diverse stichtingen en evenementen konden activiteiten ontwikkelen, mede door de inbreng van Henri.”
Ook de Stichting Horeca Kampen rouwt om het verlies van 'een graag geziene gast, een trouwe sponsor, een vriend'. "Henri, wat zullen wij je ontzettend missen en wat wensen wij je nabestaanden intens veel liefde en sterkte toe. Jouw strijd was oneerlijk, maar allemachtig wat hebben wij van jou genoten."

Invordering rijbewijs

KAMPEN - Op vrijdagmiddag werd een voertuig aan de Kamperstraatweg staande gehouden.

De bestuurder reed 135 waar 80 is toegestaan.