Afbeelding
Foto: Frans Habekotté

Henk de Velde en Marcel Post gaan door bij DOS Kampen

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Henk de Velde en Marcel Post staan ook komend seizoen voor de groep bij DOS Kampen. De Velde gaat door als hoofdtrainer en Post blijft assistent-trainer. Eerder verlengde Post al zijn contract als hoofdtrainer bij VENO.

Volgens Henk de Velde was er geen enkele twijfel om de samenwerking voort te zetten. “De samenwerking bevalt prima. Met de spelers en met Marcel (Post, red.). We zijn allebei tevreden hoe de samenwerking verloopt. We geven elkaar ruimte en vullen elkaar aan. Er was geen enkele reden om niet verder te gaan. We zitten natuurlijk in een rare tijd. Het is een waardeloos seizoen. We hebben vier competitiewedstrijden gespeeld. Eigenlijk heb je nog niets neergezet. Waarom zou je dan als trainer voor een nieuwe uitdaging gaan? Die uitdaging blijft bij DOS liggen.”

De Velde vindt het jammer dat enkele spelers vertrekken bij DOS. Hij legt een verband met de negatieve gevolgen van de coronacrisis. “Ik kan me best voorstellen dat voetballers moeite hebben om zich weer op te laden na twee beroerde seizoenen. Als je een normaal seizoen draait en de competitie goed doorkomt, maken spelers wellicht andere keuzes. Dan hebben ze nog voldoende uitdagingen op hun positie of op een andere positie”, aldus De Velde, die geen uitspraak durft te doen of DOS er komend seizoen sterker op gaat worden. “Ik had het liefst gezien dat eigen basisspelers waren gebleven. Doordat er potentiële basisspelers bijkomen, stuw je je eigen niveau dan omhoog.”

Ook Marcel Post blijft bij DOS. Na een jaar alleen het hoofdtrainerschap bij DOS te hebben ingevuld, ging Post dit seizoen verder als assistent, omdat hij niet werd toegelaten tot de trainerscursus UEFA A. Enige tijd geleden kreeg Post te horen dat hij wederom niet kan beginnen aan de cursus, die dit jaar enorm in trek is. Post blijft moed houden en waagt straks een nieuwe poging.

Naast De Velde en Post gaat ook Gert Hoen door bij DOS Kampen. Hij blijft actief als trainer van de tweede selectie. Dick van Warven treedt komend seizoen toe tot de technische staf. Hij gaat aan de slag als hersteltrainer. Het managmentteam van DOS is blij dat De Velde, Post en Hoen doorgaan bij de Kamper club. “In het korte seizoen dat we hebben gehad, hebben we gezien dat de heren goed werk afleverden. Goed dat we op die basis verder kunnen”, aldus bestuurslid Koos Westendorp.