Ook OnderdijksRun 2021 gaat niet door

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Evenals in 2020 kunnen hardlopers ook dit jaar niet genieten van de OnderdijksRun. De organisatie heeft besloten om het hardloopevenement, dat op zaterdag 2 oktober op het programma stond, te schrappen. “Er zijn teveel onzekerheden”, spreekt Janet Neervoort namens de organisatie.

“Onlangs hebben we bij elkaar gezeten. Er is nog zoveel onduidelijk. Kun je nu wel of niet in oktober een evenement organiseren? Krijg je wel een vergunning? En als het wel mag, welke maatregelen moet je dan nemen? Hoe ga je dat managen? Dat is nu echt nog koffiedik kijken. Misschien mag je maar met een beperkt aantal deelnemers lopen, maar dan moet je deelnemers uitsluiten. Hoe dan? En wie moeten alle regels handhaven? Wat een gedoe. Daar hebben we als organisatie geen zin in, daar zijn we te klein voor”, aldus Neervoort.

Volgens haar speelt ook mee dat er veel hardloopevenementen zijn verschoven naar het najaar. “Dan wordt het heel druk. Op 16 oktober staat de 2Bruggenloop gepland. Wij hebben de organisatie nog niet opgestart, zij wel. Dan is het mooier dat zij het kunnen realiseren als dat kan. Wij gaan kijken hoe het dit jaar gaat lopen. Dan kunnen we volgend jaar eindelijk de zevende editie organiseren”, aldus Neervoort, die nog vermeld dat alle sponsors worden getrakteerd op een kleinigheidje.

De afgelopen jaren groeide de OnderdijksRun uit tot een volwassen evenement. De laatste, zesde editie, trok in 2019 maar liefst 750 deelnemers. Nog nooit was de belangstelling voor de OnderdijksRun zo groot. De nieuwe route door de bypass had een grote aantrekkingskracht. De zevende editie is dus wederom uitgesteld en laat dus nog even op zich wachten.

KJLTC laat mensen kennismaken met tennis en padel

KAMPEN - Tennisvereniging KJLTC geeft mensen zaterdag 3 april de kans om kosteloos kennis te maken met tennis en padel. Dat kan van 15.00 tot 18.00 uur.

Tijdens deze uren zijn trainers van Breakpoint aanwezig om instructies te geven. Rackets en ballen zijn aanwezig en worden uiteraard gedesinfecteerd na gebruik.

Vanwege de geldende maatregelen dienen mensen zich wel van tevoren in te schrijven. Stuur een mail naar info@kjltlc.nl.