Afbeelding
Foto Tennekes

IJVV-jeugd geniet van IJsseltoernooi

(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN - IJVV heeft zaterdag de tweede editie van het IJsseltoernooi afgesloten. Op vier zaterdagen in maart kwamen 25 gemixte jeugdteams in actie op Sportpark Den Uithoek.

Dit keer koos IJVV voor een iets andere opzet. “Vorig jaar kwamen de spelers van een team uit de dezelfde lichting. Nu zaten spelers van JO10-JO11 in één team. Zo konden de jongere spelers alvast wennen aan een groter veld. Ook hebben we JO12 en JO13 bij elkaar gevoegd. Daarnaast speelden de Tijgertjes hun eerste wedstrijden tijdens de IJsselcup”, vertelt Almar de Velde van de jeugdcommissie van IJVV.

In totaal kwamen 250 jeugdspelers van IJVV in actie. Dat zorgde voor een heerlijke sfeer op Sportpark Den Uithoek. Bij het zien van zoveel kinderen leek het net even alsof de coronacrisis voorbij was.

"De spelers hebben heel lang oefenwedstrijden gespeeld. Op een gegeven moment wordt de motivatie minder. Dan is dit een prachtige gelegenheid voor de jeugd om lekker te ballen", aldus De Velde.

Alle spelers en speelsters kregen een sleutelhanger. Een week eerder lag er voor iedereen een vaantje klaar. IJVV mocht voor de organisatie van het toernooi een subsidie van de KNVB in ontvangst nemen. De voetbalbond heeft een stimuleringsbudget beschikbaar gesteld voor verenigingen die voetbalactiviteiten organiseren in deze lastige periode met als doel om te blijven voetballen en te verenigen.