Afbeelding
schermafdruk

GGD IJsselland richt speciale kinderteststraten in

REGIO - Sinds de opening van de scholen test GGD IJsselland steeds meer kinderen op het coronavirus. GGD IJsselland heeft verschillende maatregelen genomen om het testen zo prettig mogelijk te laten verlopen, waaronder de inrichting van speciale kinderteststraten.

Wekelijks worden bij GGD IJsselland zo’n 2.000 kinderen en tieners getest. GGD IJsselland vindt het belangrijk om kindvriendelijk te testen. Testcoördinator Esther Dijkerman vertelt: “Op alle locaties hebben we speciale kindertestlijnen ingericht met vrolijke stickers en voetstapjes die ze kunnen volgen. Een deel van onze testmedewerkers is speciaal getraind voor het testen van kinderen. Ze nemen extra de tijd en leggen nog meer uit wat ze gaan doen.”

Volgende stap in energiestrategie

REGIO - West-Overijssel levert een bijdrage aan de energietransitie door 1,8 TWh aan zonne- en windenergie op te gaan wekken.

In 12 doelstellingen en afspraken heeft de regio vastgelegd hoeveel iedere gemeente bijdraagt en dat er regionaal wordt samengewerkt aan ruimtelijke kwaliteit. Ook werken de partijen samen bij het beperken van maatschappelijke kosten, participatie over de gemeentegrenzen heen en het streven naar lokaal eigendom. De afspraken staan in het Hoofdlijnenakkoord ‘Op weg naar de RES 1.0'.