Afbeelding
humanitas.nl

Positieve resultaten nieuwe aanpak eenzaamheid

KAMPEN - De eerste resultaten van een vernieuwende aanpak van eenzaamheid zijn volgens Humanitas positief. Het betreft de training Meer Contact waarin deelnemers leren wat zij zelf kunnen doen om minder eenzaam te worden. Tot nu toe deden 15 deelnemers mee. Het project werd eind vorig jaar gestart door de Humanitas-afdelingen in Kampen en Zwolle.

Deelnemers leren tijdens de twee maanden durende coronaproof cursus wat zij zelf kunnen doen om meer contact te krijgen. Door deze zelfhulpcursus leren ze het mechanisme achter eenzaamheid herkennen en doorbreken waardoor ze zich zekerder voelen in de omgang met mensen. Vandaaruit kunnen ze een netwerk uitbouwen. Met dit programma pakken deelnemers de regie op hun sociale leven terug. Deelnemers worden begeleid door Humanitas.

Positieve ervaringen

De ervaringen met de cursus zijn positief. Een dame vertelde bijvoorbeeld dat ze in de ochtend soms al zat te wachten tot er weer mail binnen kwam. Na afloop van de cursus vertelde ze dat ze door deze cursus weer contact heeft met haar broer en met een nichtje waar ze eerder nauwelijks contact mee had. Een studente vertelde dat ze dankzij deze cursus naar school durfde, terwijl ze dat anders in sociaal opzicht heel lastig zou vinden.

Geïnteresseerd? stuur een mail naar meercontact.zk@humanitas.nl.