Gewijzigd telefoonnummer Dierenambulance Kampen

(door Maarten van Gemert)

KAMPEN – Met de verplaatsing van de zwerfdierenopvang in Kampen naar Dierenasiel Zwolle wisselt ook de Dierenambulance. Het nieuwe nummer dat 24 uur per dag gebeld kan worden voor dieren in nood is 06 1853 0393. In Kampen blijft een Dierenambulance rijden maar nu onder de vlag van het Zwols Dierenasiel.

Per 1 april is de opvang van zwerfdieren in Kampen overgegaan naar het Dierenasiel Zwolle. DOC Edo Hammers, oftewel het Kamper dierenasiel, sloot in augustus de deuren. Hiertoe was besloten door de Dierenbescherming waaronder ook de Dierenambulance in Kampen viel. De gunning van gemeente Kampen aan het Zwols Dierenasiel van de opvang omvat ook het vervoer.

Het asiel in Zwolle is een zelfstandige stichting die niet onder de Dierenbescherming valt. Deze landelijke organisatie heeft daarom haar ambulance uit Kampen teruggehaald. Op de dag dat de nieuwe regeling van kracht werd, donderdag 1 april, hebben vrijwilligers van het Dierenasiel Zwolle een nieuwe Dierenambulance opgehaald bij Stichting DierenLot en gestald in Kampen. Meteen kwam de Volkswagen al in actie voor een gewonde eend en twee katten, waarvan er één niet werd aangetroffen.

Door geheel gratis de eigen DierenLot dierenambulances in bruikleen te geven, steunt deze stichting uit Noord-Brabant met name lokale en regionale, kleine en middelgrote dierenorganisaties om de dieren zo goed mogelijk te helpen.

Dierenambulance Noord-Overijssel blijft rijden in de gemeenten Dalfsen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte en Staphorst. Voor Kampen verandert er niet veel en is het het belangrijkste om het nieuwe telefoonnummer te noteren: 06 1853 0393.