Husman Ali en Erik Ilbrink naar KHC

KAMPEN - KHC heeft de selectie voor komend seizoen uitgebreid met twee spelers. De 21-jarige Husham Ali komt over van zondagderdeklasser SC Overwetering. Daarnaast keert Erik Ilbrink terug bij KHC. Hij speelt dit seizoen bij O19 van Sportclub Genemuiden.

Ali heeft al een aantal keren meegetraind en heeft volgens KHC laten zien dat hij klaar is voor een hoger niveau.“Ik speel mijn hele leven al bij Overwetering. Dit is voor mij een hele mooie kans om te laten zien dat ik het ook op een hoger niveau aan kan", aldus Ali.

Met Erik Ilbrink keert een oude bekende terug op Sportpark De Venen. Tot de D-junioren speelde hij bij KHC. Vervolgens verkaste hij op jonge leeftijd naar DOS Kampen, omdat hij als talent het advies kreeg om op een hoger niveau te gaan spelen. Enkele jaren later stapte hij over naar Sportclub Genemuiden, omdat hij zich daar in de jeugd op een hoger niveau wilde ontwikkelen.

Dit seizoen speelde hij in JO19 van Sportclub Genemuiden. Voor komend seizoen leek een rol voor hem weggelegd in het tweede team van Genemuiden, maar hij gaat voor zijn kans bij KHC. "Dit voelt als thuiskomen. Als kleine jongen droomde ik er al van om in het eerste van KHC te spelen. Ik heb mijzelf ontwikkeld als een sterke, balvaste spits die ook regelmatig zijn goals maakt. Ik denk dat het tijd is om dit te laten zien bij de club waar alles begon. Ik ben blij dat KHC mij deze kans biedt en ga er alles aan doen mij zo snel mogelijk in het elftal te knokken”, aldus Ilbrink.