Frijstein haalt internationale limiet

EINDHOVEN - Op de derde en laatste dag van de Eindhoven Qualification Meet heeft Yanieck Frijstein, trainend bij het Opleiding Centrum (OC) zwemmen in Drachten, een unieke prestatie geleverd. De Kampenaar wist als eerste Nederlander ooit een EYOF-limiet te bemachtigen op de 1.500 met vrije slag.

In Eindhoven zwom Frijstein de 1.500 meter vrije slag in een tijd van 16.22.18. Hiermee verbeterde hij zijn persoonlijk record met maar liefst 25 seconden. Met deze tijd voldeed hij ruimschoots aan de eis van 16.28.8 om te kunnen deelnemen aan het European Youth Olympic Festival.

Op de 200 meter schoolslag kwam Frijstein ook prima voor de dag. In de B-finale wist hij zijn persoonlijk record aan te scherpen tot 2.26.90.

Henny en Piet
Bottenberg erelid
AV Isala '96

KAMPEN - Henny Bottenberg en Piet Bottenberg zijn vorige week woensdag tijdens de algemene ledenvergadering van AV Isala ’96 benoemd tot erelid van de Kamper atletiekvereniging. De vergadering werd online gehouden.

Maarten Papegaaij is benoemd tot lid van verdienste. De aanmoedigingsprijs ging naar Lars Hansman. Jan Schilder werd beloond met de waarderingsprijs.