Jeugdspelers van DOS gooien de trukendoos open.
Jeugdspelers van DOS gooien de trukendoos open. Foto Tennekes

DOS-jeugd vermaakt zich met freestyle clinic

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - In coronatijd is het hartstikke leuk om de jeugd iets bijzonders te bieden. Daarom werden er zaterdag bij DOS Kampen freestyle clinics gehouden voor de jeugd van 8 tot en met 13 jaar.

“Iedereen is wel klaar met voetballen tegen elkaar. Daarom ga je op zoek naar iets nieuws”, vertelt Gert van Dijk, hoofd opleidingen bij DOS Kampen. En dus vonden er zaterdag freestyle clinics plaats op Sportpark De Maten. De DOS-jeugd had er zin in. Er waren maar liefst 130 aanmeldingen.

De deelnemers werden verdeeld over drie groepen. Zo kreeg iedereen genoeg aandacht en konden de coronaregels voldoende worden nageleefd.

De clinics werd gegeven door Streetskills. “We willen de passie voor freestyle overbrengen op de jeugd en de jeugd inspireren", aldus Mike van de Streek van Streetskills.

Eerst kregen de jeugdige voetballers uitleg en inspiratie om aan de slag te gaan. Daarna konden ze zelf de freestyletrucs uitvoeren. “Het was heel mooi dat alle kinderen de gave trucs konden laten zien.” De clinic werd afgesloten met een demonstratie.